Sari la conținut

Îngrijirea pielii bebelușului. Cele mai bune ponturi

Toată lumea își dorește piele fină, ca de bebeluș. Pentru că într-adevăr, bebelușii au cea mai frumoasă și curată piele din lumea. Din păcate, însă, avantajele unei piele perfecte vin la pachet și cu o multitudine de dezavantaje (perfecțiunea cere sacrificii, nu?). La ce e referim? La faptul că o piele “atât de perfectă” (dacă ne permiteți să spunem așa) necesită și o îngrijire specială.

Îți dezvăluim aici cele mai bune ponturi pentru a avea grijă de pielea bebeșului tău:

Băițele – Mare atenție la alegerea șamponului și a gelului de duș pentru bebeluși. Acestea pot provoca reacții alergice, motiv pentru care este esențial să fie special create pentru ei. Citește Topul substanțelor periculoase din șamponul pentru copii, alege cu grijă produsele lui, iar apoi ai grija ca spălarea să se facă în apă călduță, nu fierbinte. La ieșirea din băiță, șterge-l cu un prosopel din bumbac 100 % sau microfibră, pentru a evita apariția iritațiilor pe piele.

Pudra – O atenție deosebită trebuie acordată și pudrei de talc. Alege o pudră special destinată bebelușilor și asigură-te că nu are mirosuri artificiale sau alte chimicale care i-ar putea afecta pielea. Mai mult, citește lista ingredientelor și alege pudrele care au în compoziție pulberi din plante, în special pentru zona intimă.

Șervețele și scutecele – Rolul scutecelelor este și de a-l ajuta pe bebeluș să se simtă curat și proaspăt. Cu toate acestea, anumite scutecele pot irita pielea bebelușului și îi pot provoca o senzație de mâncărime sau chiar infecții. Cel mai bine e să schimbați scutecelul odată ce a fost folosit. Mai mult, dacă vezi că anumite scutece îi provoacă mâncărimi sau iritații, optează pentru unele de la alt producător. Dacă pielea bebeșului tău este chiar mai sensibilă decât te-ai aștepta, atunci folosește niște măsuri un pic mai drastice:

Probleme cu scutecelul:
-    Schimbă scutecelul ori de câte ori îl folosește și după ce îl ștergi cu șervețele umede. Nu uita să aplici pudra
-    Majoritatea iritaților pielii nu constituie o problemă serioasă, dar dacă ți se pare că acestea nu se mai vindecă, ci dimpotrivă, consultă medicul pediatru.

Probleme cu pielea:

În general, copiii se nasc cu semne pe piele (așa numitele semne din naștere), fără o cauză erditară. Acestea nu reprezintă, însă, motiv de îngrijorare și nici nu necesită tratament. Probleme ale pielii sunt, însă:

1.    Eczeme – zonele roșiatice care provoacă mâncărimi poartă denumirea de eczeme și pot fi avea sau nu o cauză. De obicei apar pe fața bebelușului, în coate, pe brațe, în spatele genunchilor și pe piept. Dacă tu și tati vă știți predispuși la alergii, astm sau dermatită atopică, cresc șansele bebeșului să dezvolte eczeme. Acordă o atenție specială produselor folosite

2.    Unii bebeluși sunt predispuși la acnee. Dar acneea bebelușească este diferită de cea apaărută în adolescentă, așa că în general nu reprezintă motiv de îngrijorare. Doar dacă problema persistă, consultați pediatrul.

Piele uscată

Dacă micuțul tău are pielea uscată, folosește creme hidratante, special create pentru bebeluși, sau ulei de cocos. Mai mult, evită să îl speli foarte des, pentru a nu-i îndepărta frecvent nutrienții de pe piele (în prima lună este în regulă să îl speli chiar și de maximum 3 ori pe săptămână).

Ponturi generale pentru îngrijirea pielii bebelușului:

  • Până la 6 luni, copilul nu trebuie expus direct la razele soarelui. Alege pălărioare, bluzițe cu mânecă lungă șipantalonași lungi, dar lejeri.
  • Ai grijă să îl îmbraci întotdeauna cu hăinuțe proaspăt spălate.
  • Optează cât mai des pentr produse organice, pentru a-l apăra pe micuț de probleme ale pielii, infecții și alergii.

Sursa

Articole relationate
Comentarii facebook
Comentarii
    Trimite un comentariu
    Sunt tătic necenzurat
    Abonează-te la newsletter

    adevarul.ro

    click.ro
    ..

    Înscrie-te în comunitatea mămicilor generoase!