Sari la conținut

Jucarii potrivite pentru bebelusii intre 6 si 9 luni

La aceasta varsta, observi ca forta bebelusului creste. Atunci cand ridica o lingura, va lovi cu ea in masa sau in bolul de mancare, daca iti gaseste cheile le va scutura pentru a le auzi zgomotul. Acum poate sa apuce doua jucarii deodata si sa le loveasca una de alta. Si miscarile ii sunt mai precise; pentru ca dexteritatea ii va creste va putea sa apuce cu degetele chiar si o boaba de strugure de pe podea.

Devine constient de faptul ca obiectele nu dispar pur si simplu, ci se afla undeva, chiar daca nu le poate vedea. Acest lucru inseamna ca ii va fi dor de ursuletul preferat daca nu il are langa el si va incerca sa il gaseasca. Asta inseamna ca te poti juca cu bebelusul ascunzand o jucarie si incurajandu-l sa o caute. Vei vedea cat de incantat va fi cand il gaseste.

La aceasta varsta, bebelusii se misca din ce in ce mai mult. Cand ajuge la 8 luni, va putea sa se ridice singur si va incerca sa se catere pe scari.

Urmatoarele tipuri de jucarii il vor ajuta sa isi descopere noile aptitudini.

Masa-multiactivitati Majoritatea bebelusilor adora aceste jucarii. Au in componenta lor diferite parti care se misca, se rotesc, se apasa, dand ocazia bebelusului sa isi dezvolte coordonarea mainilor. Isi va da sema ca manipuland obiectele se vor intampla diferite lucruri, cum ar fi aprinderea unor lumini, emiterea unor sunete.

Papusi moi La aceasta varsta, bebelusii tind sa aiba o papusa, un ursulet, sau chiar o paturica preferata. Chiar pediatrii incurajeaza acest atasament. Ai grija ca jucaria preferata sa nu aiba panglici, ochi de plastic sau  componente ce pot fi desprinse si poate exista pericolul ca bebelusul sa se inece cu ele. Nu-i da papusi sau orice fel de jucarii care sa fie prea grele pentru el.  

Mingi: Mingiile sunt potrivite pentru absolut orice varsta. Pentru aceasta perioada, 6-9 luni, cele mai potrivite sunt mingiile din material moale. Jucati-va impeuna, stand unul in fata celuilalt si impingand mingea pe podea intre voi doi.

Obiecte din gospodarie Pentru a gasi obiecte care sa-i placa bebelusului, nu trebuie sa cauti mai departe de propria bucatarie. Un bol de plastic, sau linguri de lemn iti vor distra bebelusul pentru o perioada destul de lunga. Deschide usile dulapului din bucatarie atunci cand pregatesti masa si mai mult ca sigur ca bebelusul tau va scoate cateva obiecte si va incerca sa imite ce faci tu.



Cuburi din lemn sau material moale Arata-i bebelusului cum sa aseze cateva cuburi unul deasupra celuilalt dupa care le darami. Va prinde ideea si va sti cum sa le aranjeze singur.

Jucarii care se misca. In aceasta perioada bebelusul va fi mult mai interesat de astfel de jucarii. Ia-i cateva masinute pe care le poate impinge pe covor sau jucarii care sar atunci cand le apasa intr-un anume punct.

Cartile Aceasta este varsta la care cititul devine mai interactiv si distractiv pentru amandoi. Cartile din material textil sau cu poze colorate sunt cele mai potrivite. Dupa ce tu termini de citit ii poti da cartea bebelusului. Va da paginile si de aceasta data iti va “citi el tie”.

Articole relationate
Comentarii facebook
Comentarii
    Trimite un comentariu
    Sunt tătic necenzurat
    Abonează-te la newsletter

    adevarul.ro

    click.ro
    ..

    Înscrie-te în comunitatea mămicilor generoase!