Sari la conținut

La 2 săptămâni nu poartă scutecel. Îi comunică mamei când vrea la toaletă

O mămică refuză să îi pună fetiței de doar două săptămâni scutecel, pe motiv că o învață de pe acum să facă la toaletă. Este vorba despre o bloggeriță de origine australiană pe nume Cindy Lever, care a abordat metoda numită comunicarea eliminării.

Ce presupune metoda comunicării eliminării? Copiii comunică atunci când vor să elimine; important este ca mami, tati sau persoanele care îi îngrijesc să știe să descifreze limbajul micuței.

Cindy povestește că, imediat ce citește semnalele micuței, o pune pe chiuvetă. Și nu doar pentru numărul 1, ci și pentru numărul 2.

E foarte amuzant. Și îmi place și pentru că mă conectez mai rapid cu fetița, a povestit Cindy.

I-am spus soțului că voi aborda această metodă înainte chiar de a naște și a crezut că sunt puțin nebună. Acum, și-a schimbat părerea. Chiar și el este implicat în tot acest proces.

Lever povestește că o duce pe cea mică pe chiuvetă imediat ce ea se trezește. Cum începe să facă pipi, eu cânt: piiiii- piiii. Când face numărul 2, cânt caaaa-caaaa!

 Este adevărat că metoda prezentată de această mamă a fost pusă la îndoială, pentru că se aseamănă cu modul în care înveți un cățeluș să-și exprime nevoile, dar, totuși, are o anumită logică. Pentru că, spune Cindy, dacă o mamă este capabilă să detecteze când bebelușului îi este foame sau somn, o poate face și atunci când el trebuie să facă pipi.
 
 Nu este nicio îndoială că majoritatea bebelușilor își pot verbaliza nevoile și este absolut adevărat și important pentru fiecare mamă.

Citește aici mai mult despre Comunicarea eliminării – Cum se face, de fapt

Tu ce părere ai despre această metodă?

Sursa

Articole relationate
Comentarii facebook
Comentarii
    Trimite un comentariu
    Sunt tătic necenzurat
    Abonează-te la newsletter

    adevarul.ro

    click.ro
    ..

    Înscrie-te în comunitatea mămicilor generoase!