Sari la conținut

Miliaria sau erupția cutanată provocată de căldură, la bebeluși. Ce reprezintă și cum se poate trata

Miliaria, cunoscută și sub numele de erupție cutanată provocată de căldură, este o afecțiune care apare destul de frecvent la bebeluși și sugari. Ea se dezvoltă cu o predispoziție mai mare în mediile calde și umede, în special în sezonul cald.

Miliaria la sugari apare din cauza obsrucției glandelor sudoripare și a canalelor ecrine. În consecință, acest lucru declanșează transporația pe piele. Această erupție apare pe zonele corpului în care bebelușii și sugarii transpiră cel mai mult: pe gât, la subraț, burtică și pe spate.

Miliaria la bebeluși. Cauzele miliariei la bebeluși

Chiar dacă această afecțiune poate apărea la orice sex sau vârstă, copiii și sugarii sunt mai predispuși la miliarie, din cauza imaturității glandelor sudoripare.

Principalul factor de risc este transpirația, astfel încât condițiile de căldură sau umiditate, împreună cu temperaturile ridicate ale corpului, nu sunt benefice. În plus, există și alte cauze care pot fi legate de această afecțiune:

  • Medicamente care stimulează transpirația.
  • Exerciții sau activități intense.
  • Sindromul Morvan (patologie legată de hiperhidroză).
  • Ocluzia suprafeței pielii.

Miliaria de bebeluși. Tipuri de miliaria întâlnite la bebeluși

Miliaria cristalină

Cunoscută și sub numele de sudamina, se caracterizează prin prezența sa la nou-născuți cu incidență mai mare la vârsta de 2 săptămâni sau mai mică. Ocluzia glandei sudoripare are loc pe suprafața pielii.

Miliaria rubra

Aceasta este cea mai comună formă de miliaria și este întâlnită la nou-născuții de o săptămână și de trei săptămâni. Ocluzia apare în canalele epidermei din straturile subcorneale. Spre deosebire de miliaria cristalină, acest tip poate provoca mâncărime ușoară a pielii.

Miliaria profundă

Dintre cele trei, aceasta este cea mai rară formă. Este prezentă la bebelușii care au episoade recurente sau care au fost expuși recent la noi climaturi calde. În plus, cea mai importantă cauză este ocluzia conductelor glandei sudoripare la joncțiunea dermoepidermică, în dermul papilar.

Miliaria la bebeluși. Tratarea miliariei la bebeluși

Principala măsură pentru tratarea acestei afecțiuni este evitarea băuturilor fierbinți și a temperaturilor ridicate. Prin urmare, este recomandată îmbrăcămintea care îi permite pielii să respire, o temperatură normală în cameră și îndepărtați produselor care obstrucționează pielea, cum ar fi plasturii.

Sursa

Articole relationate
Comentarii facebook
Comentarii
    Trimite un comentariu
    Sunt tătic necenzurat
    Abonează-te la newsletter

    adevarul.ro

    click.ro
    ..

    Înscrie-te în comunitatea mămicilor generoase!