Sari la conținut

Prima ieşire în oraş cu bebeluşul. Cum să te descurci?

Au trecut deja câteva săptămâni de când ai o mică minune în casa ta. Deja ştii cum să procedezi, te-ai descurca şi cu ochii închişi în spaţiul familiar. Doar că nu mai poţi, simţi că este momentul să vezi şi altceva. Visezi intens cum ai vizita un magazin, mai ales că nu mai ştii ce să mai porţi. Iar gândul la o masă cu prietenele, aşa cum obişnuiai pe vremuri, nu îţi mai dă pace. Aşa că îţi iei inima în dinţi şi te pregăteşti să o faci. Însă cum să te pregăteşti pentru asta?

Este o părere greşită să crezi că un bebeluş mic nu are nevoie de mare lucru. 

Are nevoie de un cărucior, ca să aibă unde să doarmă în linişte, dacă vrea. Are nevoie însă şi de un sling sau alt sistem de purtat, dacă dintr-un motiv sau altul ajungi într-un spaţiu unde un cărucior este greu de pus. 

Are cu siguranţă nevoie să fie schimbat. Aşa că ia la tine scutece, o pungă care se închide cu fermoar ca să ai unde să arunci scutecele murdare, o folie de unică folosinţă pe care să îl schimbi, eventual şi haine de schimb, dacă ştii că accidentele se întâmplă zilnic. 

Gândeşte-te şi la cum îl hrăneşti. Dacă mănâncă la sân ai grijă cu ce eşti îmbrăcată întrucât sunt şanse mari să îţi ceară să mănânce. Dacă nu, atunci nu uita sticlele, laptele. Şi suzeta, dacă foloseşte.

Dacă mergeţi cu maşina atunci gândeşte-te de ce are nevoie în maşină, unde nu îl mai poţi ţine în braţe. Poate că muzica favorită pe care o ascultă acasă. Poate că ceva impregnat cu parfumul tău ca să se simtă în siguranţă. Este posibil să adoarmă imediat de la mişcare, dar este posibil şi să urască drumul cu maşina. Nu poţi să ştii până nu încerci. Şi, nu uita, scaunul bebeluşului nu se pune cu faţa în direcţia de mers, aşa că nu vei putea să îl vezi, ceea ce poate fi foarte chinuitor şi pentru tine.

Însă, oricâte precauţii ai lua, accidentele pot să apară. Aşa că aşteaptă-te că o astfel de ieşire să fie o aventură şi împacă-te cu orice va apărea

Posibilitatea de a găsi greu un loc să îl schimbi şi să ajungi să o faci pe o bancă

Posibilitatea de a fi nevoită să alăptezi când te aştepţi mai puţin, de exemplu când stai la coadă ca să plăteşti ceva

Posibilitatea de a întâlni oameni care nu sunt foarte binevoitori cu tot ceea ce înseamnă un bebeluş, de la zgomot până la miros.

Cel mai bine este dacă faci o astfel de călătorie împreună cu o prietenă. Mai ales dacă vrei să mănânci undeva în oraş sau să probezi ceva. Desigur, poţi apela şi la străini, cum ar fi o vânzătoare sau un chelner, care să stea câteva minute cu bebeluşul, dar mult mai relaxată ai fi dacă ar fi cineva cu tine. 

Dacă bebeluşul se supără tare şi nu ştii ce să-i mai faci – nu trebuie schimbat, nu vrea să mănânce – încearcă să îi distragi atenţia. O sticlă de apă cu o bulă de aer care ajunge când sus când jos îl poate fascina pentru câteva minute. Sau ieşi la aer, la plimbare, pentru 10 minute, ca să se liniştească şi apoi intri iar în magazin.

Articole relationate
Comentarii facebook
Comentarii
    Trimite un comentariu
    Sunt tătic necenzurat
    Abonează-te la newsletter

    adevarul.ro

    click.ro
    ..

    Înscrie-te în comunitatea mămicilor generoase!