Sari la conținut

Vaccin natural: Saliva mamei întărește imunitatea bebelușului

Diferitele moduri prin care copilul intră în contact cu saliva părinţilor (de la sărutul copilului, până la curăţarea suzetei acestuia) pare să funcţioneze ca un vaccin natural pentru copil.

Ai văzut mămici care curăţă în gura lor suzeta copilului? Şi te-ai oripilat? Greşit! Află că gestul este unul normal şi benefic pentru copil. Fac un pas înapoi şi îmi amintesc de unul din cele câteva sfaturi minunate pe care le-am primit, când fetiţa mea era mică, de la un minunat medic pediatru. "Nu-ţi creşte copilul în farmacie!" a fost răspunsul lui când am constatat nişte bubiţe roşiatice pe mână, şi m-am acuzat că am lăsat copilul într-un loc nu tocmai curat.

Plec de la sfatul acestuia şi spun tuturor: nu vă creşteţi copilul în farmacie, lăsaţi-l să se murdărească, să ducă la gură lucruri care nu sunt sterile şi lăsaţi imunitatea naturală să acţioneze. Exact pe acest principiu funcţionează şi saliva părinţilor.

►Citește și Bebelușul plânge fără motiv? Verifică-i picioarele!

Contactul mucoaselor copilului cu salivă părinţilor creşte capacitatea acestuia de a face faţă atacurilor bacteriilor şi viruşilor şi-i creşte rezistența naturală.
Un studiu făcut de suedezi arata fără dubii beneficiile şi calitatea de vaccin natural pe care o are saliva mamei. Sugarii ai căror părinţi au obiceiul de a curăţa cu limba lor suzeta copilului au un risc infinit mai mic de a face eczeme şi boli digestive, decât copiii care trăiesc în farmacie.

În grupul de studiu, copiii ai căror părinţi au fiert şi sterlizat suzeta, până la 18 luni, s-a constatat că 25% dintre copii au avut eczeme, 15% au dezvoltat un anumit tip de alergie la alimente şi 5% au fost diagnosticaţi cu astm. În grupul celor în care părinţii "sterlizau" suzeta în gura lor, niciun copil nu a făcut astm, doar 2% au făcut alergii şi doar 7% au fost diagnosticaţi cu eczeme.

Tu ce crezi despre rezultatele acestui studiu?

Sursa: healthland.time.com
 

Articole relationate
Comentarii facebook
Comentarii
  • Pătrulescu Mădălina

    Nu mai postati asemenea aberatii!Nu va gânditi ca exista mamici care cred asemenea lucruri si ajung sa li se imbolnaveasca bebelusul?Sunteți cumva medic pediatru? Bebelusul nu are deloc imunitate si nu le poate face fata microbilor cu care ne confruntăm noi ca adult.Pediatra la care merg cu fetita intodeauna ne atrage atentia asupra următoarelor lucruri: sa nu pupam bebelusul pe maini,sa nu mancam cu lingurita cu care mananca bebelusul si sa nu curatam suzeta in gura noastra.Tin sa mentionez ca mergem la o pediatra exceptionala cu o experienta de peste 40 ani.

Trimite un comentariu
Sunt tătic necenzurat
Abonează-te la newsletter

Caloria.ro
..

Înscrie-te în comunitatea mămicilor generoase!