Sari la conținut

Semnele de naștere la nou născuți – nevus simplex sau mușcătura de barză

Nevus simplex sau mușcătura de barză este un semn de naștere roșiatic sau roz prezent pe pielea nou-născutului.

Acest semn de naștere este frecvent la nou-născuți și, de obicei, se estompează când copilul împlinește un an sau doi. Dacă mușcătura de barză nu se estompează și aspectul pare deranjant, se poate trata cu ajutorul unei proceduri cu laser.

Nevus simplex sau mușcăturile de barză sunt un tip comun de semne de naștere. Aproximativ unul din trei bebeluși se naște cu nevus simplex.

Nevus simplex (mușcătura de barză) la bebeluși. Cauzele apariției mușcăturii de barză la nou-născuți

Pe măsură ce bebelușul se dezvoltă în uter, vasele de sânge se dilată. Deoarece vasele de sânge ale unui bebeluș sunt aproape de suprafața pielii, pot apărea pete la nivelul pielii de culoare roz sau roșiatică.

S-ar putea să observi că semnul devine mai proeminent atunci când bebelușul plânge. Această schimbare de culoare este rezultatul fluxului de sânge din zonă.

Nevus simplex (mușcătura de barză) la bebeluși. În ce zone apar mușcăturile de barză la nou-născuți

Semnele de naștere ale mușcăturii de barză sunt urme plate, roz sau roșiatice, care apar pe fața sau pe gâtul nou-născutului. Numele provine din povestea cu barza care aduce pe lume bebelușii, ținându-i de ceafă.

De asemenea, nevus simplex poate apărea și pe fruntea bebelușului, între ochi sau pe pleoape, pe nas sau buza superioară. Urmele de pe spatele gâtului durează mai mult să se estompeze decât cele de pe față.

► Citește și: Problemele nou-născutului care nu trebuie să te îngrijoreze. Transformări prin care trece micuţul

Nevus simplex (mușcătura de barză) la bebeluși. Dispare sau nu de la sine semnul din naștere?

Mușcătura de barză ar trebui să dispară de la sine. Cele mai multe mușcături barză se estompează fără tratament până la vârsta de 1 până la 2 ani. Unele semne de naștere dispar în luni de zile, altele rămân câțiva ani.

Nevus simplex (mușcătura de barză) la bebeluși. Opțiuni de tratament

Mușcăturile de barză nu trebuie tratate pentru că ele nu afectează starea de sănătate a copilului și ar trebui să dispară în câteva luni sau ani.

Dacă semnul din naștere este foarte vizibil, poți consulta un medic dermatolog pediatru. Medicul poate efectua o procedură cu laser pentru a micșora vasele de sânge.

Această procedură neinvazivă ar trebui să contribuie la reducerea aspectului mușcăturii de barză.

Sursa

Articole relationate
Comentarii facebook
Comentarii
    Trimite un comentariu
    Sunt tătic necenzurat
    Abonează-te la newsletter

    adevarul.ro

    click.ro
    ..

    Înscrie-te în comunitatea mămicilor generoase!