Sari la conținut

Studiu: Copiii alăptaţi exclusiv la sân în primele 6 luni sunt de cinci ori mai puţin predispuşi să răcească

Bebeluşii hrăniţi exclusiv la sân în primele 6 luni de viaţă sunt de cinci ori mai puţin predispuşi să răcească, să facă pneumonie sau infecţii ale urechilor, spun studiile recente. Responsabili pentru aceste beneficii sunt anticorpii din laptele matern care luptă cu infecţiile.

► Citeşte şi Dragă mamă care n-ai putut alăpta

Studiul a fost făcut de o echipă de medici de la Universitatea din California, Universitatea din Rochester şi Academia Americană de Pediatrie.

Cercetarea a fost efectuată pe 2277 de bebeluşi, cu vârsta cuprinsă între 6 şi 24 de luni. Subiecţii au fost împărţiţi în cinci eşantioane – primul a inclus copiii hrăniţi exclusiv pe bază de formulă, al doilea - nou-născuţi hrăniţi exclusiv la sân timp de o lună, al treilea - hrăniţi exclusiv la sân între 2-4 luni, al patrulea -  la sân până în patru – şase luni, iar al cincilea pentru cel puţin 6 luni.

►Citeşte şi Beneficiile uluitoare ale laptelui matern

„Am ajuns la concluzia că bebeluşii hrănişi exclusiv la sân în primele 6 luni sunt de cinci ori mai puţin predispuşi să dezvolte infecţii respiratorii în primii doi ani de viaţă”, a spus Chantary, unul dintre medicii cercetători. 

Descoperirii i se adaugă şi concluzia unui studiu anterior, prin care se preciza că acei copii hrăniţi exclusiv la sâni timp de 6 luni sunt mai puţin predispuşi să sufere de obezitate.

Specialiştii susţin că supraalimentaţia cu formulă poate sta la baza obezităţii, întrucât apetitul şi obiceiurile alimentare se formează în primele luni de viaţă.

►Citeşte şi 10 lucruri despre alăptare pe care probabil nu le ştiai

Sursa foto: Pixaby 

Articole relationate
Comentarii facebook
Comentarii
    Trimite un comentariu
    Sunt tătic necenzurat
    Abonează-te la newsletter

    adevarul.ro

    click.ro
    ..

    Înscrie-te în comunitatea mămicilor generoase!