Sari la conținut

Toate maternitățile din București vor fi închise, câte o lună pe an

Cazurile de infectare a bebelușilor cu stafilococ auriu au determinat Prefectura Capitalei să formeze un grup de lucru, compus din mai mulţi specialişti, care să rezolve problema cât mai eficient. Prima măsură luată de ei o reprezintă impunerea unei reguli privind maternităţile din Bucureşti – închiderea tuturor, câte o lună pe an, pentru igienizare, scrie Digi24.

Așa cum era de așteptat, prima maternitate care intră în această procedură este cea de la Giulești, deoarece aici peste 20 de bebeluși au fost infectați cu stafilococus aureus.

Se pare că această regulă era respectată, până în urmă cu aproximativ 15 ani, în toate spitalele.

Din păcate pentru personalul medical, spitalele nu vor mai primi bani de la Casa de sănătate, în perioada în care vor fi închise, pentru că nu prestează servicii medicale. Medicii de la Giulești, unde nu se mai fac internări și operații după descoperirea stafilococului, deja s-au plâns de acest lucru.

Nu se știe, însă, ce se va întâmpla cu maternitățile din provincie.

* Stafilococul auriu este o bacterie frecvent întâlnită la nivelul pielii sau în interiorul nasului. Deși în majoritatea situațiilor nu este dăunătoare, dacă pătrunde în organism prin intermediul unei răni poate cauza o serie de infecții, unele potențial fatale.

Deși orice persoană poate dezvolta la un moment dat o infecție cu stafilococul auriu (în general persoanele sănătoase nu dezvoltă această problemă), există un grup expus unui risc crescut, după cum urmează: nou-născuți, femei care alăptează, persoane cu afecțiuni cronice (diabet, sindrom Down, cancer, boală vasculară, boală pulmonară/cardiacă, artrită reumatoidă).

 

Articole relationate
Comentarii facebook
Comentarii
    Trimite un comentariu
    Sunt tătic necenzurat
    Abonează-te la newsletter

    adevarul.ro

    click.ro
    ..

    Înscrie-te în comunitatea mămicilor generoase!