Sari la conținut

Tot ce trebuie să știi despre înfășarea bebelușului

Mulți dintre părinți se întreabă dacă nu cumva există o tehnică specială pentru înfășarea bebelușului și, de cele mai multe ori, se tem să nu greșească atunci când fac acest lucru.

Înfășatul bebelușul este un obicei practicat din cele mai vechi timpuri, care a continuat și în zilele noastre, fiind una dintre cele mai populare practici, atunci când vine vorba despre îngrijirea nou-născutului.

De ce trebuie să înfășăm bebelușul?

În secolele XVII și XVIII, bebelușii erau înfășați de asistente pentru a-i împiedica să se miște. Înfășarea ajută bebelușul să se simtă în siguranță. De asemenea, ajută la menținerea temperaturii bebelușului până când corpul își poate regla propria temperatură.

► Citește și: 5 lucruri importante despre îngrijirea unui nou născut

Înfășarea unui bebeluș îl poate împiedica, de asemenea, să-și miște brațele și picioarele, ceea ce îi poate declanșa reflexul de tresărire. Reflexul de tresărire al unui bebeluș are loc doar în primele luni de viață.

Când înfășăm bebelușul și pentru cât timp îl ținem înfășat?

Înfășarea bebelușului trebuie să aibă loc înainte de culcare. Bebelușii nu ar trebui să rămână înfășați tot timpul, deoarece le sunt diminuate mișcările.

Înfășarea este indicată să fie făcută de la nașterea bebelușului până la aproximativ 2 luni. Nou-născuții trebuie să-și poată mișca brațele și picioarele ca parte a dezvoltării sănătoase, motiv pentru care este indicată înfășarea doar în timp ce bebelușul doarme.

Este sigură înfășarea bebelușului?

Academia Americană de Pediatrie spune că atunci când se face corect, înfășarea unui bebeluș poate fi un mod eficient de a calma nou-născuții și de a dormi mai bine. Cu toate acestea, este important să știm că înfășarea unui bebeluș vine cu unele riscuri, dar atâta timp cât părinții sunt conștienți de riscuri și respectă instrucțiunile de somn în condiții de siguranță, bebelușul ar trebui să fie bine.

► Citește și: Pro sau contra înfășatului la bebeluși?

Înfășarea este des întâlnită, pentru că bebelușii înfășați tind să doarmă mai mult și nu se trezesc la fel de ușor.

Un nou-născut înfășat este extrem de drăguț - acesta este probabil motivul pentru care la majoritatea sedințelor foto cu nou-născuți, bebelușii sunt înfășați. Iar ideea este cu atât mai bună, cu cât menține bebelușul cald și îl face să se simtă în siguranță.

Sursa
 

Articole relationate
Comentarii facebook
Comentarii
    Trimite un comentariu
    Sunt tătic necenzurat
    Abonează-te la newsletter

    adevarul.ro

    click.ro
    ..

    Înscrie-te în comunitatea mămicilor generoase!