Sari la conținut

Trusa de urgenţă pentru vacanţă

Trusa mea de urgenţă conţine atât medicamente alopate cât şi homeopate şi funcţionează perfect.

Tocmai ne-am întors din prima călătorie din această vacanţă şi sunt foarte fericită că totul a decurs fără probleme majore. Exceptând nişte dureri minore de cap şi puţin deranj la burtică, nimic nu ne-a stricat concediul.

Însă am văzut în jurul meu foarte mulţi copii bolnavi, parcă mai rău ca niciodată, iar simptomele erau din cele mai diverse: febră, insolaţie, muci, dureri de burtă, diaree, dureri de urechi, ciupituri de insecte, arsuri solare etc. Am trecut şi noi prin toate de-a lungul timpului, însă am învăţat cum să le evit pe majoritatea, iar pe restul cum să le recunosc şi să le rezolv încă de la cele mai mici semne.

Sigur că primul pas este prevenţia, iar pentru asta e nevoie de respectarea regulilor de baza pentru un stil de viaţă sănătos, însă uneori se mai întâmplă şi neplăceri aşa că e nevoie să intervenim cu medicamente pentru a susţine organismul în lupta cu aceste afecţiuni.

Medicamente alopate

Am să încep cu acestea deoarece sunt mult mai cunoscute aşa că nu o să insist prea mult la fiecare.

1.    Antitermice: Nurofen şi Paracetamol. Sunt medicamentele pe care le-am folosit cel mai des în istoria mea de părinte. Deşi există o întreagă teorie despre febră, după ce ai trecut prin câteva episoade grave ştii că atunci când vine vorba de copii, în special când eşti departe de casă, nu rişti nimic. La cel mai mic semn că febra va atinge un nivel îngrijorător, administrez antitermice. După vârstă de 6 ani, am renunţat la siropele (care conţin foarte multe E-uri şi zahăr) şi am trecut la pastile. Sunt mult mai eficiente (şi sănătoase, dacă îmi permiteţi să fac o glumă  ) însă e nevoie de mare grijă la administrarea lor.

►Citeşte şi Ai o trusă de prim ajutor în casă?

2.    Antivomitive: Metroclopramid. Încă de când erau fetele mici am folosit acest medicament sub formă de picături. Între timp ştiu că a fost un scandal legat de el şi de efectele adverse, a şi fost retras de pe piaţă în anumite ţări aşa că sunt foarte precaută cu el. Apelez doar în caz de urgenţă majoră şi doar pentru că nu am avut niciun efect advers în trecut şi ştiu că are rezultate rapide.

3.    Dureri de burtă: Nospa. Un medicament cu care m-am împrietenit încă de când eram gravidă şi care da rezultate atunci când vine vorba de dureri în general. Numele spune tot (No spasme) aşa că îl folosesc în special atunci când vorbim despre crampe şi dureri acute de burtică dar şi pentru dureri deranjante de cap.

(…)

Citeşte mai mult pe meseriadeparinte.ro
 

Articole relationate
Comentarii facebook
Comentarii
    Trimite un comentariu
    Sunt tătic necenzurat
    Abonează-te la newsletter

    adevarul.ro

    click.ro
    ..

    Înscrie-te în comunitatea mămicilor generoase!