Sari la conținut

Un bebeluș de 3 săptămâni a murit, din cauza COVID-19: Părinți, atenție la aceste simptome de COVID, la copii

Un bebeluș de trei săptămâni, din Qatar, a murit din cauza Covid-19. Potrivit rapoartelor preliminare, bebelușul nu avea alte afecțiuni medicale sau ereditare cunoscute. Ministerul Sănătății Publice din Qatar a declarat că este al doilea copil din țară care a murit din cauza virusului.

“Aceasta întâmplare nefericită este o reamintire clară a faptului că oamenii de toate vârstele riscă să fie infectați cu Covid-19", au transmis autoritățile.

Oficialii din domeniul sănătății au spus că în timpul valului actual de Covid din Qatar, un număr mai mare de copii au fost infectați și au nevoie de îngrijiri medicale. „Acest lucru nu se întâmplă din cauza faptului că varianta Omicron este mai severă pentru copii decât variantele anterioare, ci pentru că Omicron este mai contagios și infectează un număr mai mare de oameni.”

Părinți, atenție la aceste simptome COVID-19, la copii

Pandemia de coronavirus continuă să afecteze oameni din întreaga lume, inclusiv bebeluși și copii. Pot lua și copiii COVID? Da, copiii și bebelușii se pot îmbolnăvi de COVID-19, la fel ca și ddulții.

Iată câteva dintre simptomele COVID-19, la copii, pe care nu ar trebui să le ignori:

  • Tuse persistentă
  • Febră sau frisoane
  • Dificultate în respirație
  • Dureri musculare
  • Durere de cap
  • Oboseală sau oboseală extremă
  • Greață sau vărsături
  • Secreții nazale.

Simptomele de COVID-19 pot varia de la persoană la persoană, dar, cu toate acestea, febra și tusea sunt cele mai frecvente simptome care apar atât la adulți, cât și la copiii. Potrivit experților, problemele de respirație sau dificultățile de respirație apar, de obicei, la adulți. Copiii pot avea pneumonie, cu sau fără simptome evidente. De asemenea, cei mici pot avea dureri în gât, oboseală excesivă sau diaree.

Sursa

Articole relationate
Comentarii facebook
Comentarii
    Trimite un comentariu
    Sunt tătic necenzurat
    Abonează-te la newsletter

    adevarul.ro

    click.ro
    ..

    Înscrie-te în comunitatea mămicilor generoase!