Sari la conținut

Un nou studiu sugerează că este bine să-ți lași bebelușul să plângă. Iată de ce

E dificil să stai și să-ți privești puiul cum plânge. Ai face orice să-l faci să râdă și să se simtă bine, nu? Ei bine, un nou studiu sugerează că este bine să-ți lași bebelușul să plângă.

Care sunt explicațiile?

Nu are efecte adverse

Un studiu realizat de The Journal of Child Psychology and Psychiatry a constatat că lăsarea bebelușului să plângă nu are consecințe negative. În timpul experimentului, nu s-au găsit efecte comportamentale asupra dezvoltării bebelușului. În plus, nu a înrăutățit în niciun fel atașamentul dintre copil-mamă.

Bebelușul doarme mai bine

Un studiu a relevat că bebelușii care sunt lăsați să plângă, dorm mai bine noaptea. În experiment, bebelușii au fost împărțiți în 2 grupe: grupul de bebeluși care au fost lăsați să plângă și grupul de copii care nu au fost lăsați să plângă. S-a constatat că bebelușii din primul grup s-au trezit de mai puține ori noaptea și au reușit să adoarmă mai repede.

► Citește și: Copilul tău doarme suficient pentru vârsta lui? 5 sfaturi pentru a-ți ajuta puiul să doarmă liniștit

► Citește și: Cum să adormi bebelușul încet, dar sigur

Bebelușul își construiește autocontrolul

Dacă nu răspunzi imediat la nevoile bebelușului tău, îl poți învăța să se calmeze singur. Dieter Wolke, profesorul care a coordonat primul studiu, sfătuiește părinții să nu intervină imediat ce bebelușul începe să plângă. El spune că micuții au nevoie de ceva timp singuri, pentru a învăța să se calmeze. Odată ce s-au obișnuit, sunt capabili să se autoregleze nu numai ziua, ci și noaptea.

Bebelușul are mai puține tantrumuri

Se crede că această tehnică îi ajută pe copii să aibă mai puține tantrumuri. Micuțul se va simți mai fericit pe tot parcursul zilei și va adormi mai repede seara.

► Citește și: Cum să-ți ajuți copilul să-și gestioneze emoțiile mari, înainte ca ele să se transforme într-un tantrum

Sursa
 

Articole relationate
Comentarii facebook
Comentarii
    Trimite un comentariu
    Sunt tătic necenzurat
    Abonează-te la newsletter

    adevarul.ro

    click.ro
    ..

    Înscrie-te în comunitatea mămicilor generoase!