Sari la conținut

Cum să adormi bebelușul încet, dar sigur

Dacă bebelușul tău se foiește de pe o parte pe alta toată noaptea, refacerea rutinei de somn ar putea rezolva problema.

Nu există un somn rău, ci doar obiceiuri proaste de somn și, de obicei, sunt reversibile, spune Ingrid Prueher, consultant de somn și pediatru.

Pentru ca puiul tău să aibă un somn mai bun, iată ce trebuie să faci:

Stabilește o rutină

Cu aproximativ 30 de minute înainte de culcare, stinge lumina și evită zgomotele. Lumina potrivită este esențială pentru că ajută la setarea ceasului intern al bebelușului, explică ea.

► Citește și: Regresia somnului de la 9 luni - tot ce trebuie să știi despre ea

Creierul nostru asociază lumina și întunericul cu faptul că că ești treaz sau adormit. Odată ce reduci stimulii, poți introduce alte ritualuri de calmante, cum ar fi o baie caldă sau o poveste înainte de somn.

Fii consecventă și fă aceleași activități, în ordine, în fiecare seară, astfel încât copilul tău să știe la ce să se aștepte.

Nu te baza pe metodele calmante

Dacă pui copilul în pătuțul lui când el deja a adormit și se trezdește noaptea, nu va recunoaște împrejurimile și va avea nevoie de ajutorul tău, spune Dr. Givan. Acest lucru îl va ajuta pe micuțul tău să se liniștească și să adoarmă.

Până la aproximativ 5 luni, majoritatea bebelușilor au capacitatea de a adormi singuri. Începe în primele luni să-l pui pe bebeluș în locul în care va adormi cât încă este treaz, dar păstrează și obiceiul de a sta amândoi pe canapea ghemuiți și îmbrățișați.

► Citește și: Nu obiceiurile de somn ale copilului trebuie schimbate, ci așteptările noastre

Nu hrăni bebelușul înainte de somn

Nou-născuții adorm mereu în timp ce mănâncă, dar dacă își face un obicei din asta, va crede că trebuie să mănânce pentru a reveni la somn.
Pentru a remedia această problemă, mută treptat alimentația astfel încât bebelușul să fie sătul când este timpul pentru dormit.

Mergeți devreme la somn, împreună

La aproximativ 8 săptămâni, bebelușii au o creștere a melatoninei, ceea ce înseamnă că sunt pregătiți pentru a se culca mai devreme, în concordanță cu apusul soarelui, spune Turgeon.

► Citește și: Ce simte o mamă care are un bebeluș care nu vrea să doarmă

Un semn bun de somnolență este atunci când bebelușul devine calm, este mai puțin activ și are o privire plictisită. Prinde momentul și începe rutina de culcare.

Redu hrănirile dese

În primele 8 săptămâni, bebelușul va vrea să mănânce din 2 în 2 ore. Dacă va dori să mănânce din oră în oră, s-ar putea să nu consume destul de mult lapte la fiecare hrănire.

Pentru a-ți ajuta bebelușul să mănânce mai eficient, lucrează la distanțarea meselor.

Ia în serios somnul de după-amiază

Nu trebuie să sari peste somnul din timpul zilei pentru ca puiul tău să doarmă mai bine noaptea.

Când bebelușii devin prea obosiți, hormonii lor de stres cresc, spune Turgeon. Atunci, odată ce adorm, există șanse mai mari ca acești hormoni de stres să dispară.

► Citește și: Metode de îmbunătățire a somnului bebelușilor

Stabilește orele pentru somnul din timpul zilei

Poate fi tentant să-ți lași puiul să adormă în scaunul lui de mașină, dar ar trebui să încerci un pui de somn pe zi, în pătuț. În felul acesta, va primi odihna de calitate de care are nevoie.

Sursa

 
 

Articole relationate
Comentarii facebook
Comentarii
    Trimite un comentariu
    Sunt tătic necenzurat
    Abonează-te la newsletter

    adevarul.ro

    click.ro
    ..

    Înscrie-te în comunitatea mămicilor generoase!