Sari la conținut

Copilul tău doarme suficient pentru vârsta lui? 5 sfaturi pentru a-ți ajuta puiul să doarmă liniștit

Probabil ai auzit povești îngrozitoare despre nopți nedormite și copii care au insomnii. Ei bine, aceste povești sunt reale. Cu toate acestea, o rutină înainte de somn ți-ar putea ajuta puiul să adormă mai bine și să aibă un somn liniștit.

Totuși, de câte ore de somn are nevoie copilul?

Vestea bună este că un nou-născut doarme aproximativ 16 ore pe zi. În primele luni, probabil va dormi legat doar două sau trei ore. Stomacul său este mic și are nevoie de reumpleri frecvente. Nu lăsa bebelușul să doarmă neîntrerupt mai mult de 6 ore chiar și noaptea, mai ales în primele 6 luni. În general, bebelușii între 2 și 12 luni dorm timp de 9-12 ore, majoritatea fiind noaptea. Nu încerca să-i formezi o rutină de somn. Lasă copilul să decidă când vrea să se trezească - fie că îi este foame, fie pentru că are scutecelul umed.

► Citește și: Cum să adormi bebelușul încet, dar sigur

Cum poți ajuta copilul să aibă un somn mai liniștit? Iată câteva sfaturi:

Creează un mediu liniștitor. Îndepărtează culorile strălucitoare și jucăriile zgomotoase.

Jucăriile moi, păturile grele sau pernele nu sunt o idee bună pentru bebelușii mici, deoarece prezintă risc de sufocare.

► Citește și: Regresia somnului în primul an de viață al bebelușului

Salteaua trebuie să fie fermă, iar bebelușul să doarmă pe spate, pentru a evita sindromul morții subite a sugarului (SIDS).

► Citește și: De ce dormitul pe spate este considerat cel mai bun pentru bebeluși?

Înfășurarea bebelușului cu brațele în interiorul păturii îi dă un sentiment de familiaritate, imitând presiunea pe care o simte în uter și îl ajută să doarmă mai mult.

Stabilirea unei rutine nocturne între două și trei luni este o idee bună. Părinții nu trebuie să intre în panică cu privire la nopțile nedormite, cu puțină răbdare și eforturi, poți rezolva problemele de somn ale bebelușului.

► Citește și: Nu obiceiurile de somn ale copilului trebuie schimbate, ci așteptările noastre
 
► Citește și: A postat un tabel cu orele de somn pe care ar trebui să le doarmă un copil, în funcție de vârstă, și a devenit viral

Articole relationate
Comentarii facebook
Comentarii
    Trimite un comentariu
    Sunt tătic necenzurat
    Abonează-te la newsletter

    adevarul.ro

    click.ro
    ..

    Înscrie-te în comunitatea mămicilor generoase!