Sari la conținut

Viaţa de mamă: De ce nu mi-a spus nimeni cât de minunat e să fii mamă?

Înainte să o nasc pe micuţa mea, am auzit mămici spunând că puii lor au cel mai frumos miros din lume şi că îţi vine să îi îmbrăţişezi tot timpul, dar în mare parte mi se spunea că trebuie să dorm înainte să devin mamă, pentru că îngeraşul e hoţ de somn şi de energie.

Nu spun că nu mi-au fost de folos avertizările cu privire la schimbările care apar în viaţa unei mame, odată cu venirea pe lume a puiului – pentru că Dumnezeule, chiar e greu! – dar cred că ar fi mult mai multe de zis despre momentele în care devii mamă. Bebeluşul nu aduce doar scutece de schimbat, luând la schimb orele tale de somn şi de relaxare, ci te face să cunoşti momente magice.

Aşa că, doamnelor cu bebe în burtică, iată ce vă va lumina zilele mai puţin uşoare care vor veni:

Braţele pline – Primul moment în care îţi vei ţine puiul în braţe vei simţi ce nu ai trăit niciodată – că eşti, în sfârşit, completă. Vei simţi nevoia să îţi pupi tot timpul copilul, să îl îmbrăţişezi, să îl ţii în braţele tale o viaţă, asigurându-te că nimeni şi nimic nu îi va face rău.

► Citeşte şi 5 motive pentru care este minunat sa fii mama

Sentimentul că trăieşti o iubire care doare, care îţi dă fiori şi care nu te lasă să respiri – Numai cine nu e mamă nu poate înţelege aceste rânduri! Atunci când îţi priveşti bebeluşul, simţi o durere în capul pieptului. Şi ştii de ce doare? E inima ta, care se topeşte şi care explodează, în acelaşi timp. E senzaţia care nu te loveşte doar în primele clipe de maternitate, ci ori de câte ori îţi priveşti puiul dormind liniştit sau gângurind.

Privirea puiului – Aşteaptă momentul în care va reuşi să se uite la tine, să te privească, să te adulmece! Ţi se vor înmuia picioarele şi inima, de atât de multă iubire…

Vei vedea toată frumuseţea din jurul tău – Da, vei fi mult mai obosită decât înainte, dar în momentele în care veţi ieşi la plimbare doar tu şi el zăpada ţi se va părea mai albă, iar cerul mai albastru ca niciodată. Tot ceea ce va fi în jurul tău va căpăta o altă însemnătate, de care te vei bucura aşa cum nu credeai că o poţi face vreodată.

Îţi vei dori mai tare ca niciodată ca timpul să stea în loc – Când îţi vei auzi bebeluşul gângurind, nicio înregistrare sau filmare nu vor fi de ajuns. Vei vrea să împachetezi tot momentul şi să îl pui în cutiuţa eternităţii, sperând să îl poţi deschide în zilele mai puţin bune, pentru a-ţi umple din nou sufletul de fericire.

Vei descoperi că nimic nu se compară cu zâmbetul copilului tău – Îţi vei petrece ore bune din zi făcând tot felul de feţe, doar pentru a primi preţ de o secundă zâmbetul acela ştrengar în colţul gurii, însoţit de nasul-năsturaş care se strânge într-o clipită şi de ochii ce sclipesc de bucurie.

Primul râs – Primul râs? Nici cea mai frumoasă sonată nu îţi va bucura simţurile ca râsul copilului tău. Când mi-am auzit copilul gângurind, mi s-a luminat privirea instantaneu şi am scos, de bucurie, acelaşi sunet auzit de la puiul meu.

Nimeni nu mi-a spus nimic din toate astea. Nu mi-a zis nimeni că voi sta pe burtă minute întregi, cu nasul lipit de năsucul lui. Nu m-a atenţionat nimeni că mă va durea în capul pieptului de la atâta iubire şi că voi simţi nevoia să îl ţin în braţe mele tot timpul, pentru a mă asigura că nimeni nu îi va face rău.

E greu în primele zile, săptămâni, în primii ani de maternitate. E greu tot timpul… dar nimic nu e mai frumos pe lumea asta!

Sursa foto: Pexels

Articole relationate
Comentarii facebook
Comentarii
    Trimite un comentariu
    Sunt tătic necenzurat
    Abonează-te la newsletter

    adevarul.ro

    click.ro
    ..

    Înscrie-te în comunitatea mămicilor generoase!