Sari la conținut

Video-ul care a făcut înconjurul lumii: Momentul în care un bebeluș iese din sacul amniotic

Miracolul nașterii nu poate lăsa indiferent pe nimeni, mai ales când se petrec momente care au loc o dată la câteva zeci de mii de nașteri. Este și cazul unui bebeluș născut în sacul amniotic, perfect intact. Imaginile în care micuțul este scos au făcut deja înconjurul lumii.

Filmuleţul în care un bebeluş aflat încă în sacul amniotic ia contact cu lumea şi respiră pentru prima dată este incredibil. În imagini se poate vedea cum nou-născutul cască şi se zvârcoleşte, fără să ştie că este privit. Micuțul sta liniştit în coconul său şi se comportă la fel ca în burta mamei.

Mâinile, picioruşele şi chiar şi faţa se văd clar prin sacul amniotic. În înregistrare se poate vedea cum obstetricianul salută bebeluşul, iar micuţul pare să îi şi răspundă la salut.

Apoi, unul dintre medici îi taie uşor cu o foarfecă membrana de la sacul amniotic, ceea ce face ca micuţul să iasă din el şi să dea cu nasul de oxigenul lumii din jur.

►Citește și O fotografie la 80.000 de nașteri. Imaginea care a devenit virală pe Internet

 

Filmuleţul a devenit în foarte scurt timp viral pe Facebook, după ce a fost postat de Jasmine Perez. Prima gură de aer a bebeluşului a fost vizualizată deja de peste 20 de milioane de internauţi curioşi.

Ce este sacul amniotic?

Doarte des, sacul amniotic este confundat cu placenta. Acest sac este o membrană subţire, dar suficient de rezistentă cât să menţină fătul în condiţii optime, pe toată durata sarcinii. Este acel loc plin de lichid amniotic în care se dezvolta bebeluşul. Sacul amniotic creşte odată cu evoluţia embrionului. Cu puţin timp înainte de naştere, de regulă are loc ruperea sacului amniotic, ceea ce femeile numesc “ruperea apei”.
În timpul nașterii, sacul amniotic este eliminat odată cu placenta. Există şi cazuri rare, ca cel prezentat în filmulețul de mai sus, în care copilul se naşte în interiorul membranei intacte, care ulterior este tăiată de medici.

Articole relationate
Comentarii facebook
Comentarii
  Trimite un comentariu
  Sunt tătic necenzurat
  Abonează-te la newsletter

  adevarul.ro

  click.ro
  ..

  Înscrie-te în comunitatea mămicilor generoase!