Sari la conținut

In aceasta saptamana POTI ajuta copiii defavorizati

Ce le dai copiilor tai de sarbatori? Atentie, zambete, imbratisari, portocale, banane, dulciuri, veselie... In aceste zile POTI imparti o farama din toate acestea pentru a face sa rada in hohote si copiii care traiesc in institutii de stat.

Nu la modul general, ci concret. Poti dona acestor copii banane, biscuiti, ciocolata, cozonaci, napolitane, caciuli si fulare, mingi de volei si caiete de scris. Dar mai ales, le poti dona cateva ore din timpul tau, ca sa simta ca nu sunt uitati cu totul intr-un colt de internat de stat. Cum? Alaturandu-te altor voluntari de la Our Big Day Out.

Aceasta actiune nu este facuta de un ONG. Ci de oameni care si-au dat seama cat de important este sa faci ceva pentru copii, dincolo de orice institutie sau interes. Si deja a ajuns la editia 17. Anul trecut de Craciun peste 32 de companii si 310 persoane au donat timp, produse, cunostinte pentru a pregati 2800 de cadouri pentru copiii institutionalizati sau care traiesc in familiii foarte sarace. 400 de copii au venit la petrecerea Our Big Day Out, care s-a tinut la Balonul Copiilor, Herastrau.

Cum te poti implica?

Daca ai timp, poti merge in caravana care vziteaza copiii din centrele de plasament aflate in Judetul lfov in ziua de 14 decembrie. Sau poti sa te joci cu copiii in data de 15 decembrie la Balonul Copiilor in Herastrau.

Daca vrei sa donezi produse, acestea se strang in zilele de 9-10 decembrie in Bucuresti pe str Londra nr 16, AP 5, interfon 005.

De ce produse este nevoie: Mandarine 1000, Banane 1780, Mere 1780, Biscuiti pachete (140 gr) 1780, Baton Fagaras sau Pappy 1780, Bomboane sau Caramele pungi ( Sugus, Silvana, etc) 901, Bomboane pom Pungi 573, Acadele Ciupa Ciups 901, Rulade 200 gr 1780, Ciocolate - tableta 901, Cozonaci 573, Napolitane - pungi 200 gr - (Almadolce, Joe, Natty etc.) 1780, Caiete scoala A5 415, Caciula+fular set 415, Mingi de volei 10, Set Badminton 5. 

Pentru aceasta actiune nu se doneaza bani, ci numai produse si, ma ales, timp. Daca vreti sa participati alegeti din produsele mentionate si anuntati organizatorii ce aduceti astfel incat sa nu ramana cumva vreun copil fara punguta sa de cadouri.

Mai multe detali aici.

"Our Big Day Out imi da speranta. Imi arata ca oameni de bine se pot reuni pentru a face bine mai departe. Ne arata o latura a noastra  care trebuie cultivate si raspandita: grija fata de ceilalti.
De cativa ani incoace, de trei ori pe an (Craciun, Paste si 1 iunie) Alexandra Tinjala ne da semnalul ca e timpul sa ne indreptam atentia si energia catre copii institutionalizati si batranii din centrele de plasament, ducand magia sarbatorilor dincolo de casele noastre.
Sunt mama si vad cu cata nerabdare si entuziasm asteapta copii mei sarbatorile si ce bucurie reprezinta pentru ei orice mic cadou. Sustinand Our Big Day Out simt ca duc mai departe nu doar spiritul sarbatorilor, ci idea insasi ca este de datoria noastra sa ii sprijinim pe cei mai putin norocosi ca noi." (Raluca Baran-Candrea, voluntar)
 
"Traim intr-o lume in care fiecare zi este plina de "trebuie". Trebuie sa livram, trebuie sa facem, trebuie sa fim ... Trebuie... Avem multe obiective si din ce in ce mai putine alegeri. Iubesc OBDO-ul pentru ca aici vad atat de multi oameni care aleg. Aleg sa livreze, aleg sa faca, aleg sa fie ... Si alegerea lor, alegerea noastra a tuturor, face OBDO-ul un moment de bucurie si un moment de implinire. Si ce mi se pare, in egala masura, minunat, este ca in fiecare an, Alexandra este impresionata ca oamenii din jurul ei, cei care i-au fost alaturi in calatoria alegerii, indiferent de ce trebuie sa faca, aleg sa fie implicati aici. Aleg sa fie alaturi de OBDO si de tot ce reprezinta OBDO - generozitate, responsabilitate, bucurie, apartenenta, recunostinta. Da, Alex, noi iti multumim, pentru ca esti "alarma noastra anuala de trezire la alegere" :)."  (Andreea Stanculeanu, voluntar)
Articole relationate
Comentarii facebook
Comentarii
    Trimite un comentariu
    Sunt tătic necenzurat
    Abonează-te la newsletter

    adevarul.ro

    click.ro
    ..

    Înscrie-te în comunitatea mămicilor generoase!