Sari la conținut

A fost aspru criticată pentru decizia de a-i vopsi părul fetiţei sale. Ce spune în apărarea ei

Grace LeBlanc, mămica unei fetiţe de doi anişori pe nume Felicity, a decis să se filmeze în timp ce îi vopsea părul micuţei în culoarea roz, şi să posteze clipul pe Instagram, cu titlul: tu ţi-ai lăsa copilul să facă asta?

„Ea iubeşte să încerce ţinute noi, alături de mine, motiv pentru care ne petrecem bună parte din timp punându-ne imaginaţia la încercare; nu văd nimic ciudat în a mă decide să îi vopsesc părul roz”, a declarat Grace pentru HuffPost.

Aşa cum era de aşteptat, criticile nu au întârziat să apară: „Eşti o mamă iresponsabilă. Normal că ea a vrut să aibă părul roz. E un copil. Nu ştie ce e bine şi ce nu. Dar tu, tu eşti părinte şi ar trebui să fii conştientă de ceea ce faci. La 20 de ani va fi căruntăŢ, a comentat pe Instagram una dintre mămici.

“Personal, nu i-aş face asta copilului meu, dar nu văd ceva neapărat greşit în ceea ce faci tu”, a spus o alta.

„Mi se pare genial că îţi înveţi copilul că poate să fie ce vrea şi cum vrea, de la o vârstă atât de fragedă. Cred că foarte multe mămici ar putea să te ia drept exemplu”, a spus o mămică mai nonconformistă.

În ceea ce o priveşte  pe Felicity, îşi adoră culoarea părului. „O surprind uitându-se în oglindă, atingându-şi buclele şi minunându-se. Deja mă roagă să îi fac asta din nou”, a spus mămica ei.

Grace a declarat că nu este deloc uimită de varietatea comentariilor, ci doar de toată atenţia pe care a primit-o. Clipul a fost vizionat de peste 13 milioane de ori.

„Cred că oamenilor le place să vorbească despre ceea ce e diferit. Se creează o întreagă discuţie – dar nu e nimic în neregulă cu asta. Unii oameni se îngrozesc, alţii se îndrăgostesc. Dar trebuie să ştiţi că ceea ce am făcut nu îi dăunează micuţei”.

Grace a explicat că s-a interesat foarte mult, înainte să ia această decizie, iar părul nu i-a fost deloc decolorat sau afectat. „Vopseaua pe care am folosit-o este în fapt un amestec de legume şi balsam, deloc dăunător şi chiar se spală în trei zile. Trei zile de păr roz şi atât de multă fericire… chiar merită micuţa mea”.

În final, Grace a spus că speră ca decizia ei să le inspire pe mămicile din lumea întreagă să facă ceea ce le face fericite şi să creadă în ele, indiferent de ceea ce spun ceilalţi.

„Asta este ceea ce vreau să îi transmit fiicei mele. Vreau să se exprime întotdeauna creativ şi să iubească ceea ce e: cu părul roz, albastru sau oricum ar vrea ea”. 


 

Articole relationate
Comentarii facebook
Comentarii
    Trimite un comentariu
    Sunt tătic necenzurat
    Abonează-te la newsletter

    adevarul.ro

    click.ro
    ..

    Înscrie-te în comunitatea mămicilor generoase!