Sari la conținut

Ajutaţi-o pe Amelia să audă!

3 luni, 4.800 kg, 58 cm lungime… o mână de om cu un diagnostic pus pentru întreaga viață: hipoacuzie profundă bilaterală. Ziua de 1 februarie 2017 nu va fi uitată niciodată de către părinții Ameliei, este ziua în care li s-a confirmat că fetița lor nu aude. Este ziua în care au aflat că implantul cohlear este soluția pentru cazul micuței, un implat cohlear în valoare de 70.000 de euro.

Iată ce povestesc părinții Ameliei despre cazul fetiței lor:

“Încă din maternitate testele de auz nu au avut rezultatele așteptate. După screeningul auditiv făcut imediat după naștere au mai urmat alte 4 astfel de teste în decurs de o lună, toate cu același rezultat: REFER (REPETARE). La momentul respectiv rezultatul s-a pus pe faptul că ar mai avea ceva lichid amniotic în urechiușă. Ni s-a spus că la abia trei luni vom putea face un test auditiv mai amănunțit. A început atunci perioada de așteptare, o perioadă în care am tot încercat diverse stimulări auditive (jucării, muzică, zgomote puternice, etc) toate cu același rezultat: indiferență din partea micuței noastre, nicio reacție. Am sperat până în ultimul moment că nu este vorba de vreo problemă gravă, ne-am legat de orice semn: faptul că se liniștea când îi cântam, că tresărea la vreun zgomot mai puternic sau dacă clipea când băteam din palme...

La începutul lunii februarie, la vârsta de 3 luni, am mers la spital și am făcut un nou test de auz, Auditory Brainstem Response (ABR), în urma căruia a venit și diagnosticul de hipoacuzie profundă bilaterală (aproape de surzenie), ceea ce înseamnă că Amelia nu aude cu niciuna dintre urechiușe, neauzind nu va putea să vorbească vreodată. Ni s-a spus atunci că șansa pentru o viață normală constă în implantul cohlear, o operație prin care un dispozitiv medical este implantat la nivelul osului cranian și care înlocuieşte funcţia urechii interne afectate, oferind semnale sonore către creier, și mulți ani de terapie.



Astfel, speranța noastră nu a murit. Speranța ca Amelia să audă într-o bună zi, să învețe să vorbească, speranța că o vom auzi strigându-ne mami şi tati, că va avea posibilitatea să învețe și să se joace la școală înconjurată de alți copii de vârstă cu ea...sunt vise care vor deveni realitate numai cu ajutorul vostru. Avem nevoie de voi pentru a aduna cei 70.000 de euro pentru ca Ameliei să i se poate face această intervenție. Avem nevoie de ajutorul tuturor celor care ne pot fi alături pentru a începe să-i construim copilăria fericită pe care orice părinte și-o dorește pentru copilul său.

Vă mulțumim în avans pentru gândurile bune, pentru donații și pentru orice ajutor pe care puteți să ni-l acordați. Vă mulţumim că sunteți alături de noi în misiunea noastră de a-i construi Ameliei copilăria și viața minunată pe care o merită”.

Pentru mai multe informații, dar și pentru donații intră pe www.helpameliatohear.com!

Articole relationate
Comentarii facebook
Comentarii
    Trimite un comentariu
    Sunt tătic necenzurat
    Abonează-te la newsletter

    adevarul.ro

    click.ro
    ..

    Înscrie-te în comunitatea mămicilor generoase!