Sari la conținut

Ajutor pentru bebeluşii prematuri. Simona Halep vă invită să le daţi copiilor o şansă la viaţă

În România, pentru un copil nașterea prematură poate însemna moartea din cauza lipsei de echipamente medicale performante. Salvaţi Copiii îşi propune schimbarea statisticilor dureroase: în fiecare an pierdem aproximativ 1.500 de nou-născuţi. Începând cu 2015, Simona Halep s-a alăturat acestei cauze, îndemnând la implicarea activă a fiecăruia dintre noi.

Potrivit statisticilor, în fiecare an pierdem aproximativ 1.500 de nou-născuţi. La fiecare 6 ore, un copil mai mic de un an moare. Ţara noastră se menţine pe primul loc în Uniunea Europeană, cu o rată a mortalităţii infantile de 8 la 1000 de copii născuţi vii în 2015, cauza principală fiind naşterile premature. O treime dintre aceste decese pot fi prevenite prin dezvoltarea de programe suport pentru mame şi copii şi dotarea maternităţilor şi secţiilor de nou-născuţi cu echipamente medicale performante.

Dorna și Salvați Copiii susțin – pentru al cincilea an consecutiv, cauza copiilor născuți prematur, alături de ambasadoarea cauzei, Simona Halep. Din 2013 și până în prezent, 40 de maternități din țară au fost dotate cu echipamente pentru îngrijirea nou-născuţilor prematur, în valoare aproximativă de 500.000 euro.

Timp de 8 săptămâni, începând cu data de 16 februarie 2017, românii sunt invitați să susțină din inimă copiii născuți prematur, în mod simbolic, pe Facebook, în campania manifest „Fii în inima lor pe viață”, un nou capitol al inițiativei caritabile Grijă pentru Copii.
Campania de anul acesta – „Fii în inima lor pe viață” – a pornit de la ideea că atunci când ești alături de cineva într-un moment greu, îi rămâi în inimă pentru totdeauna. Mecanismul campaniei îndeamnă la susținerea cauzei printr-un gest simbolic, acela de a da „love” postărilor de campanie care vor fi publicate, în următoarea perioadă, pe pagina oficială de Facebook Dorna România, pe cea a Simonei Halep și pe cea a Salvați Copiii România.

Obiectivul campaniei este de a strânge mai mult de 100.000 de inimi care să „bată” pentru copiii născuți prematur, iar în urma acestui demers de susținere vor fi oferite echipamente medicale de specialitate către maternitățile din România, prin intermediul Salvați Copiii România.
„Ca sportiv de performanță, știu cât de importantă este susținerea, iar gesturile simple sunt cele care contează cel mai mult, îți dau curajul să continui. Sper să strângem cât mai multe inimi și să se alăture cât mai mulți români acestei cauze.”, declară Simona Halep.

►Citește și Povestea bunicului de 86 de ani care croșetează căciulițe pentru prematuri

„În cei cinci ani, de când am deschis acest nou front pentru combaterea mortalității infantile, Salvați Copiii România a contribuit la salvarea a peste 24.000 de copii. Sprijinind cauza copiilor născuți prematur, care luptă pentru a supraviețui în maternitățile în care vin pe lume, e ca și cum ai dărui ceva din tine, din trupul tău și din viața ta. Astfel, oferindu-ne, simbolic, inima acestor copiii absolut extraordinari care, secundă de secundă, se luptă cu determinare să supraviețuiască, donăm, de fapt, viață”, a declarat Gabriela Alexandrescu, Președinte Executiv Salvați Copiii România.

Articole relationate
Comentarii facebook
Comentarii
  Trimite un comentariu
  Sunt tătic necenzurat
  Abonează-te la newsletter

  adevarul.ro
  ..

  Înscrie-te în comunitatea mămicilor generoase!