Sari la conținut

Andreea Bălan, naștere cu probleme: stop cardio-respirator în timpul operației de cezariană

Deși pentru Andreea Bălan ziua de ieri ar fi trebuit să fie una dintre cele mai frumoase din viața ei, pentru că a devenit mămică pentru a doua oară, se pare că nașterea a dat familiei mai multe emoții decât s-ar fi așteptat: în timpul operției de cezariană, vedeta a suferit un stop cardio-respirator.

Această veste șocantă a venit chiar de pe pagina de Facebook a Andreei. George Burcea, soțul acesteia, a fost cel care a ținut să clarifice orice informații ar fi putut apărea cu privire la acest subiect.

"În urma zvonurilor care au tot circulat, doresc să confirm că, într-adevăr, Andreea a suferit un stop cardio-respirator. În acest moment, ea este stabilă. Fetița noastră, Clara Maria, este sănătoasă și cântărește 3.2 kg. Mulțumim întregii echipe medicale pentru profesionalismul de care a dat dovadă. Vă mulțumim pentru mesaje și vă vom ține la curent cu starea de sănătate a Andreei", a fost mesajul actorului George Burcea, publicat pe rețelele sociale.

Stopul cardio-respirator în timpul unei cezariene este extrem de rar. Acesta se întâmplă la 1 din 12.000 de femei, iar cauzele pot fi multiple: sângerări excesive, infecții ale sângelui și embolie cu lichid amoniatic, preeclampsie, insuficiență cardiacă. Medicii trebuie să acționeze rapid, altfel există riscul ca mama și copilul să moară pe masa de operație. Rata mortalității materne la cezariană este mai ridicată decât la nașterea normală vaginală. Imediat după resuscitarea cardiopulmonară, un diagnostic diferențial este esențial pentru un tratament adecvat.  Din fericire, rata de supraviețuire în urma unui stop cardiac maternal a crescut în ultimii ani.

Sursa foto

Articole relationate
Comentarii facebook
Comentarii
  Trimite un comentariu
  Sunt tătic necenzurat
  Abonează-te la newsletter

  Caloria.ro
  ..

  Înscrie-te în comunitatea mămicilor generoase!