Sari la conținut

Céline Dion lansează o linie de îmbrăcăminte pentru copii, neutră din punctul de vedere al genului. Video inedit

Celebra cântăreața de muzică pop, Céline Dion, lansează o linie de îmbrăcăminte pentru copii, în parteneriat cu Nununu, printr-un videoclip publicitar inedit.

Mesajul noii linii de haine, precum și al reclamei prin care a fost lansată, este aceea că nu ar trebui să ne creștem copiii după tiparele impuse de genul lor. Altfel spus, nu trebuie să ne îmbrăcăm fetițele în roz și băiețeii în albastru, nu trebuie să le dăm păpuși sau mașinuțe doar pentru că unul este băiețel și celălalt fetiță.

Conform descrierii de pe site-ul Nununu, noua linie de îmbrăcăminte „îi eliberează pe copiii de rolurile tradiționale ale băieților/fetelor și le permite tinerilor să crească cu valori legate de egalitate și cu libertatea de a-și consolida propria personalitate bazată pe respect reciproc.”

În reclama care a fost difuzată pentru prima dată săptămâna trecută, artista spune: „Copiii noștri – ei nu sunt cu adevărat copiii noștri, pentru că noi suntem numai elemente într-un lanț fără sfârșit, care este viața.”

„Pentru noi”, continuă ea, „ei înseamnă totul. Dar, în realitate, noi suntem doar o fracțiune din universul lor. Noi ne gândim la trecut; ei visează la ziua de mâine.”

Apoi, aflându-se în mijlocul unei unități neonatale unde sunt expuse simboluri de gen, artista canadiană spune: „Putem să îi îndrumăm spre viitor, însă cursul viitorului va fi întotdeauna cel ales de ei.”

În timp ce Dion se află în acel spital – se presupune că a intrat cu forța pentru că în reclamă, gardienii încearcă să o găsească – artista suflă sclipici alb și negru în aer, schimbând în mod magic hainele roz și albastre ale bebelușilor în niște haine neutre din punctul de vedere al genului.

Dion a explicat în timpul unui interviu pentru CNN că a fost inspirată să creeze o linie de îmbrăcăminte neutră de gen, după ce și-a dus fiii gemeni laDisney World. Mai degrabă decât să meargă direct să caute super-eroii, cântăreața și-a amintit că băieții ei de 8 ani au fost mai interesați să se întâlnească cu prințesele Disney și cu Minnie Mouse.

„Și apoi am spus: Dar cum rămâne cu Mickey?”, a spus Dion. „Ei au răspuns: Oh, ne place Mickey, dar … “ Și apoi îmi spun în sinea mea: Știi ce, e în regulă. Știi de ce e în regulă? Pentru că ei au libertatea să vorbească despre aceste lucruri și se regăsesc pe ei înșiși.”
Dion a explicat că este important ca părinții să-i încurajeze pe copii să vorbească cu ei despre „cum se simt”.

„Nu știi ce vor deveni mai târziu”, a spus celebritatea în vârstă de 50 de ani. „Nu vrei ca ei să se confrunte cu această problemă în timp ce cresc și să spună: „Ar trebui să fiu așa. Ar trebui să spun asta. Ar trebui să mă îmbrac așa. Pentru că eu sunt băiat, ar trebui să fac așa și așa…” Nu. Nu. Nu știți cum vor fi. Lăsați-i pe oameni să fie ei înșiși și aceasta cât mai curând posibil.”

Hainele neutre din punct de vedere al genului sunt disponibile acum pentru comenzi.

Sursa

Articole relationate
Comentarii facebook
Comentarii
    Trimite un comentariu
    Sunt tătic necenzurat
    Abonează-te la newsletter

    adevarul.ro

    click.ro
    ..

    Înscrie-te în comunitatea mămicilor generoase!