Sari la conținut

Caz extrem de rar: a dat naştere unei perechi de gemeni la un interval de aproape 3 luni

De cele mai multe ori, nașterea unei perechi de gemeni se face la interval de câteva minute, ore, zile sau… chiar mai mult. Acesta este și cazul unei mămici din Kazakhstan, care a născut o pereche de gemeni la un interval de 11 săptămâni.

Liliya Konovalova, în vârstă de 29 de ani, a dat naştere unei fetiţe în data de 24 mai şi unui băieţel în data de 9 august. Conform ministrului Sănătăţii din Kazakhstan, acest eveniment avea o probabilitate de 1/50.000.000.

Medicii care s-au ocupat de sarcina Liliyei, precum şi specialiştii din domeniu, au ajuns la concluzia că cele aproape trei luni dintre cele două naşteri au cauze multiple. În primul rând, medicii explică faptul că fetiţa, prima care s-a născut, a avut parte de o naştere prematură, cântărind doar 850 de grame, după o perioadă de dezvoltare uterină de doar 25 de săptămâni. În contrast, fratele ei s-a născut la timp, cântărind aproape triplu: 2.900 de grame.

În al doilea rând, naşterea prematură reprezintă doar o parte a acestei situaţii extrem de rare. Mai exact, medicii au explicat că mama, Liliya, prezintă o condiţie anatomică extrem de rară. Oamenii de ştiinţă au stabilit că aceasta prezintă un caz de uterus didelphys, o malformaţie care duce la formarea a două utere.

►Citește și Un caz la 500 de milioane: femeie cu două utere, a rămas însărcinată simultan – în fiecare dintre cele două

Adesea, femeile care prezintă o astfel de condiţie medicală nu sunt conştiente de aceasta şi nici nu realizează că ar putea fi însărcinate cu gemeni.

Raportele medicilor arată că diferenţa de greutate dintre cei doi bebeluşi se estompează destul de repede, iar la momentul externării aceştia cântăreau în jur de trei kilograme. „Fiul meu nu s-a grăbit să vină pe această lume”, ar fi declarat Liliya pentru presa locală.

Sursa

Sursa foto
 

Articole relationate
Comentarii facebook
Comentarii
  Trimite un comentariu
  Sunt tătic necenzurat
  Abonează-te la newsletter

  Caloria.ro
  ..

  Înscrie-te în comunitatea mămicilor generoase!