Sari la conținut

Copil de 3 ani, agresat de educatoare. I-a fost frică să mărturisească totul în fața ei

Anchetă la o grădiniţă din Focşani, după ce una dintre educatoare a fost acuzată de părinţii unui copil de 3 ani că l-ar fi agresat pe cel mic.

În urmă cu câteva zile, atunci când a mers să-l ia acasă de la grădiniţă, tatăl copilului a observat pe gâtul băieţelului urme ce păreau a fi de degete. L-a întrebat pe micuţ ce s-a întâmplat, iar copilul i-a spus de faţă cu educatoare că s-ar fi lovit de o masă. Ajuns însă acasă, băieţelul de 3 ani le-a mărturisit părinţilor adevărul.

„Când a fost întrebat: „de ce faci pipi pe tine?”, a spus că „mă doare cucul” şi când l-am întrebat de ce îl doare a spus că doamna educatoare l-a strâns de cuc, a povestit Alexandra Voicu, mama micuțului.

Părinţii nu l-au dus pe micuţ la un consult medico-legal pentru a nu-l traumatiza şi mai mult. Aceştia au depus plângere la conducerea instituţiei, dar şi la parchet, care a început o anchetă împotriva cadrului didactic pentru purtare abuzivă. Probele cu care îşi susţin acuzaţiile sunt fotografiile şi filmările în care micuţul le povesteşte totul părinţilor.

 „Am avut diferite activităţi prin care să îl facem să uite. E cam greu să treacă, dar o să încercăm să mergem la un psiholog.”, a declarat Ştefan Voicu, tatăl copilului.

► Citește și Violenta asupra copiilor – efecte pe termen lung

După eveniment, părinţii au decis să-l mute pe micuţ la o grădiniţă privată. Educatoarea bănuită de agresiune nu a comentat acuzaţiile.

Conducerea grădiniţei unde s-a petrecut incidentul a început o anchetă internă.

Marioara Cherciu, educator coordonator Grădiniţă cu Program Prelungit nr. 15 Focşani: „Există o comisie de etică care va analiza cazul şi va fi luată o hotărâre care va fi comunicată.”

La sesizarea părinţilor, parchetul de pe lângă judecătoria Focşani a deschis un dosar penal.

Ionuţ Drâmba, procuror la Parchetul de pe lângă Judecătoria Focşani: „S-a înregistrat la Parchetul de pe lângă Judecătoria Focşani un dosar penal în care se efectuează cercetări sub aspectul săvârşirii infracţiunii de purtare abuzivă.”

Sursa

Sursa: Photo by Annie Spratt on Unsplas

Articole relationate
Comentarii facebook
Comentarii
    Trimite un comentariu
    Sunt tătic necenzurat
    Abonează-te la newsletter

    adevarul.ro

    click.ro
    ..

    Înscrie-te în comunitatea mămicilor generoase!