Sari la conținut

Dana Rogoz, scrisoare emoţionantă pentru băieţelul ei. "10 pentru tine"

De 1 iunie, Dana Rogoz, mămica lui Vlăduţ (4 ani), a publicat pe blogul personal o scrisoare emoţionantă pentru micuţ. Actriţa a scris-o pe vremea când Vlad era doar un bebeluş, cu speranţa că într-o zi o va citi singur şi va simţi dragostea ei printre rânduri.

Iată cum şi-a început actriţa scrisoarea:

Dragul meu Vlad,
De când te-ai născut mă străduiesc să îți fiu o mamă bună, să îți fiu mama de care ai tu nevoie. Iar asta va rămâne grija mea toată viață, oricât de enervantă voi părea uneori. Ce îmi doresc acum este să am darul te a învață, împreună cu tatăl tău, să faci alegeri corecte în viață, alegeri care să te facă fericit și care să te transforme într-un om bun. E foarte greu. Pe parcurs voi face greșeli, mi le asum de pe acum, dar în esență sper din tot sufletul să te învăț să înveți tu singur ceea te va face un om fericit și împlinit.

Apoi, Dana i-a adresat micuţului 10 sfaturi de care speră din toată inima să ţină cont, pe parcusul vieţii.

Să citești cât mai mult. Să citești cărțile noi din bibliotecă, dar și pe cele vechi, cu pagini îngălbenite și fragile, să citești de pe tabletă, de pe telefon, de pe orice dispozitiv vei dori și va mai apărea până când vei deveni la rândul tău adult. Nu contează cum vei citi, ci cât vei citi. Asta îți va crea o lume interioară fantastică, ce îți va fi salvatoare când lumea reală nu va fi la înălțimea așteptărilor. Cărțile te vor învăța să gândești, să discerni binele de rău, te vor ajuta să îți compui propriul set de valori care să îți arate calea în viață.

Să călătorești cu gândul, dar și cu pasul, să te minunezi de fiecare nouă destinație, de oamenii, copacii, clădirile, culorile, mirosurile, obiceiurile noi pe care le vei afla. Nu există școală mai bună de atât. Călătoriile te vor învăța să fii un om bun și să iubești.

Iubește și lasă iubirea să îți ghideze alegerile în viață. Faci parte din generația de copii ai căror părinți au profitat de libertatea post-comunistă, care s-au zbătut să își depășească condiția, care au aflat ce înseamnă deadline-urile, orele peste program și cuvinte precum “workaholic”, părinți care și-au ales meseria mai mult din criterii economice și doar puțini din pasiuni adevărate. Tu să fii pasional, să alegi cu sufletul și să îți iubești meseria. Să nu îți fie teamă de lipsa de confort, ci să riști din dragoste.

Și mai ales să iubești oamenii, indiferent de religia, orientarea sexuală, culoarea, naționalitatea, avuția, meseria sau vârstă lor. Iubirea adevărată e cheia în toate.
, sunt doar câteva dintre sfaturile pe care frumoasa actriţa i le-a dat băieţelului ei.

Cititorii blogului nu au întârziat să o felicite pentru faptul că este o mamă extraordinară. „Ești o mamă minunată să nu ai niciun dubiu și indiferent dacă crezi, sau chiar faci greșeli în îndrumarea lui Vlad, toate sunt spre îndreptare, spre cunoaștere și unitate după ce va re re re descoperiți”, i-a scris una dintre fanele vedetei.
 

Sursa text şi foto: Arhiva personală

Articole relationate
Comentarii facebook
Comentarii
    Trimite un comentariu
    Sunt tătic necenzurat
    Abonează-te la newsletter

    adevarul.ro

    click.ro
    ..

    Înscrie-te în comunitatea mămicilor generoase!