Sari la conținut

Experienţă noastră cu dermatita atopică

În decembrie anul trecut, lui Aris i-au apărut câteva bubiţe roşii pe burtică. Iniţial nu le-am dat mare importanţă, însă în momentul în care am văzut că se extind, am renunţat la gelul de dus şi crema pe care le foloseam în mod obişnuit şi am ales din farmacie nişte produse speciale pentru pielea predispusă la atopie. Din păcate, problemele au continuat. După vacanţa de Crăciun, avea deja bubiţe roşii şi pe braţe, pe spate, picioruşe şi mai ales în obraji. Asta deşi fuseserăm foarte atenţi cu îngrijirea pielii lui.

Am mers la medic şi m-am simţit teribil de vinovată că amânasem timp de două săptămâni această vizită. Doar că Aris nu avusese din fragedă bebelusie niciun fel de probleme cu pielea, de aceea nu ne-am alarmat din start. Ştiam că pielea lui nu e nici uscată, nici sensibilă, când brusc s-a schimbat totul.

►Citeşte şi Dermatită atopică: Cum tratezi imprevizibilul

Într-o seară, pur şi simplu nu ne-a mai lăsat să îl atingem după baie. Era plin de pete roşii, explodaseră rapid pe trupuşorul lui pufos. Se vedea că îl ustură şi când am insistat să îl cremuim, a izbucnit în plâns. Mi s-a rupt sufletul. Apoi am aflat că greşisem folosind o crema hidratantă, când el avea nevoie de o crema cicatrizantă la momentul respectiv, care să îi calmeze pielea.

Direct la alergolog am ajuns cu copilul a două zi. A fost suficientă o singură privire la obrăjorii lui roşii ca focul să îşi dea seama că e vorba despre dermatită atopică.

Ni s-a recomandat un test performant de sânge pentru diagnosticarea alergiilor. L-am făcut, am vrut să fim siguri că eliminăm problemele mai grave şi că puiul primeşte diagnosticul şi tratamentul corect.

 (…)

Citeşte continuarea pe ruxandraluca.ro

 

Articole relationate
Comentarii facebook
Comentarii
    Trimite un comentariu
    Sunt tătic necenzurat
    Abonează-te la newsletter

    adevarul.ro

    click.ro
    ..

    Înscrie-te în comunitatea mămicilor generoase!