Sari la conținut

Fetițele Laurei Cosoi i-au pus acesteia răbdarea la încercare. Cum a reacționat mămica? – „Efectiv am simțit că îmi explodează capul”

Laura Cosoi a devenit mămică, pentru a treia oară, în data de 23 iunie 2022, când a adus-o pe lume pe micuța Lara. Laura Cosoi și Cosmin Curticăpean mai au împreună 2 fetițe, pe Rita și Vera.

Mămica își crește cele trei fetițe cu blândețe și dragoste, însă există și momente în care răbdarea îi este pusă la încercare.

Laura a povestit în câteva instastory-uri despre cât de importantă este răbdarea în creșterea și educarea copilului, dar a vorbit și despre experiența pe care a avut-o zilele trecute, când fetițele ei i-au pus răbdarea la încercare.

"Trebuie să vă povestesc neapărat ce mi s-a întâmplat acum vreo două zile, că mă bușește râsul și acum când îmi amintesc. În general, nu citesc cărți de parenting, însă mi-a căzut în mână o carte care are legătură cu parentingul și cum funcționează creierul copilului. Chestii pe care le știam deja, pentru că acționam instinctiv în situațiile de criză în care se află copilul. În fine, seara vine Rita de la grădi, împreună cu prietena ei, cu Vera, Lara. Au fost niște momente de criză, să le zic așa, pe care le-am gestionat foarte bine. Cred că au fost vreo 3-4 puncte în care aș fi putut să-mi pierd cumpătul, dar n-am făcut-o și am fost foarte mândră de mine, pentru că am avut răbdare, am înțeles fiecare situație, am lăsat-o să treacă, exact așa cum spunea și cartea: Mergi pe drumul tău, nu te abați, copilul trebuie să înțeleagă că ești alături de el, nu trebuie să intri în haos.

Reușisem să amortizez niște conflicte foarte ciudate și se întâmplă următoarea chestie: cum stăteam eu liniștită în bucătărie, aud o liniște. Știți cum e când auzi liniștea? Când ai copii în casă, liniștea e ceva nasol. Deci, mai bine urlă, mai bine auzi că se trântesc chestii, în loc de liniște. Liniștea anunță că se întâmplă ceva nasol. Bineînțeles că am urcat. Aveam în baie o pungă cu tot felul de chestii cumpărate, creme, geluri de duș, șampoane, lucruri pentru casă. Imaginați-vă că toate acele șampoane, geluri de duș, creme, lavete erau împrăștiate în baie, într-un mod în care eu n-aș fi reușit să le împrăștii în halul ăla. Gelurile de duș cu lavetele lipite pe pereții din baie până sus. Eu nu știu cum au reușit. Vera, care era și ea pe acolo "capul răutăților", cu fetele... am uitat absolut tot. Efectiv am simțit că îmi explodează capul.

A fost extrem de nostim, pentru că am crezut că gata, două capitole din carte m-au ajutat și am reușit să gestionez niște situații fără vreun mare conflict. Cred că trebuie să mai citesc niște capitole și poate, poate o să fie mai bine. Evident că nici nu știam ce să fac mai întâi, să strâng, să le cert, să le pedepsesc... e foarte ciudat că încerci să te controlezi. La ce să ne așteptăm de la copii, dacă noi reacționăm așa, din impuls?

Nu m-aș fi așteptat de la mine să-mi pierd răbdarea, însă cred că este foarte normal să înțelegem că avem și noi perioade. Nu găsesc niciun fel de scuză, oricum, nu vă imaginați că s-a întâmplat nu știu ce sau nu știu ce pedepse. E vorba despre ce am simțit eu, de fapt, nu despre ce s-a întâmplat în baie. De multe ori, impulsurile sau accesele de furie au legătură cu noi, nu cu copiii”, a scris Laura Cosoi pe Instagram.

Mămici, voi cum stați la capitolul "răbdare"?
 

Articole relationate
Comentarii facebook
Comentarii
    Trimite un comentariu
    Sunt tătic necenzurat
    Abonează-te la newsletter

    adevarul.ro

    click.ro
    ..

    Înscrie-te în comunitatea mămicilor generoase!