Sari la conținut

Laura Cosoi a povestit cum a decurs pentru ea naşterea naturală. ”Am auzit cum s-au rupt membranele…“

Laura Cosoi, proaspătă mămică de fetiţă, a povestit pe blogul personal cum a decurs naşterea naturală – experienţă prin care a trecut ţinându-şi de mână soţul.

Deşi tot mai multe mămici optează pentru naşterea pe cale chirurgicală, Laura povesteşte că momentul în care a adus-o pe lume pe Rita a fost unul uimitor: firesc pe de-o parte, la graniţa cu miracolul, pe de altă parte.

După ce am născut, multe femei m-au întrebat cum a decurs și m-au felicitat pentru curaj, ceea ce mi s-a părut foarte curios. Nu cred că nașterea naturală este un gest de eroism, ci unul absolut firesc. Dacă nu există contraindicații, iar mama este în formă, nașterea naturală e o opțiune cât se poate de normal, a scris actriţa pe blogul personal.

► Citeşte şi 10 lucruri pe care le poti face pentru o nastere naturala

Seara de 10 iunie am petrecut-o acasă, împreună cu prietenii, am stat pe terasă și am mâncat înghețată. Aproape de miezul nopții am avut ceva contracții, dar nu m-am impacientat: am luat Nospa și m-am dus la culcare. În somn, am auzit cum s-au rupt membranele – un sunet ca acela pe care-l face dopul de la șampanie.:)  M-am uitat atunci la Cosmin și i-am spus că a venit momentul, a continuat Laura.

Când m-a văzut medicul de gardă, m-a felicitat și mi-a spus că eram la jumătatea travaliului, cu dilatație de 4, 5 cm. Am urcat cu liftul spre sala de travaliu, timp în care mă țineam de glume: „Vezi să nu nasc în lift!” îi spuneam lui Cosmin. La 4.30 dimineața, dilatația era aproape maximă, așa încât, după monitorizarea bebelușului am mers în sala de nașteri.

În momentul nașterii simți cât este de natural să-ți cauți locul pentru a aduce pruncul pe lume în cele mai bune condiții. Atmosfera a fost foarte intimă. Eram doar cu moașa și Cosmin pe timpul travaliului și am ascultat cu atenție indicațiile moașei. Este foarte important respiri corect și să împingi doar în momentele în care îți spune ea, nici mai devreme, nici mai târziu ca să eviți complicațiile. Am rugat să închidă aerul condiționat și să stingă luminile principale pentru că în semi întuneric mă simțeam neobservată, având astfel starea de confort de care aveam nevoie, asta evident până în momentul când a venit pe lume Rita.
 
Nu spun că nu au fost dureri, ci doar că le-am acceptat, le-am îmbrățișat și am căutat să înțeleg în fiecare clipă ce se întâmplă. Am cerut și epidurala, dar ajungând cu o dilatație de 9-10 pe masă de naștere, efectul l-am simțit după ce Rita era deja în brațele mele. Nu știu dacă există un secret, dar este important să accepți fără frică acel moment, cu încredere, cu credința în Dumnezeu. Dacă în mintea ta nu există altă variantă decât cea pe care tu o vezi, nu are cum să fie ceva rău. Nașterea nu a fost o experiență traumatizantă, ci un moment uimitor: firesc pe de-o parte, la granița cu miracolul, pe de altă parte. Am simțit că sunt transpusă într-o altă lume, diferită, luminoasă și am fost tot timpul conștientă că acele clipe sunt privilegiate, atinse de har. Nu știu unde găsești, atunci, forța, curajul, tăria, fericirea, frumusețea, adrenalina și dragostea, într-un singur trup, într-un singur moment. Am avut sentimentul că parcurg un ritual, cu Cosmin alături de mine, care mi-a dat forță și m-a sprijinit nu numai psihic, ci cu orice a fost nevoie – inclusiv cu ceva treburi tehnice, la masa de nașteri! A fost o binecuvântare faptul că a fost lângă mine când am născut! Sub nicio formă nu aș condamna femeile care își alungă bărbații de lângă ele când nasc. Nici eu nu am știut până în ultimul moment cum voi proceda. Dar iată că ne-am întâmpinat amândoi fetița când a venit pe lume și sunt convinsă că lucrul acesta creează niște legături foarte puternice
, a povestit vedeta.

Întreaga poveste poate fi citită pe blogul Laurei.

Nouă nu ne rămâne decât să o felicităm pentru faptul că a devenit mămică şi să le urăm multă sănătate amândurora.

Sursa foto: Laura Cosoi

Articole relationate
Comentarii facebook
Comentarii
    Trimite un comentariu
    Sunt tătic necenzurat
    Abonează-te la newsletter

    adevarul.ro

    click.ro
    ..

    Înscrie-te în comunitatea mămicilor generoase!