Sari la conținut

Laura Cosoi a povestit pe blog cum are grijă de sănătatea ei, după ce a devenit mamă

Faptul că un copil te poate consuma fizic nu este deloc un secret: nu doar că în perioada pe care și-o petrece în burtică se hrănește cu ceea ce ai tu mai bun, ci și după ce naștere îți mănâncă, dacă nu nutrienții din corp (prin alăptare), timpul pe care înainte ți-l dedicai îngrijirii personale. Și, deși suntem mame și prin definiție ne-am da și viața pentru micuții noștri, nu ar fi rău să ne aplecăm un pic și asupra propriei persoane și să îi oferim tot ceea ce putem pentru a ne menține sănătoase – cum altfel să avem grijă de bebe, nu?

Ei bine, pe aceeași teorie se bazează și Laura Cosoi, care nu doar că are grijă de sănătatea ei, ci le și împărtășește celorlalte mămici o parte dintre secretele ei.

De curând, actrița a postat pe blogul personal câteva dintre secretele sănătății și frumuseții sale.

Despre căderea părului după naștere, problemă cu care se confruntă fiecare mamă, Laura ne-a povestit că:
Am avut grijă la alimentație, să fie bogată în vitaminele A și C, omega 3, fier, zinc și proteine. Adică am mâncat pește mai gras, nuci, semințe de in, carne de vită, năut, fasole, linte, carne de vită și curcan, ouă, verzituri multe, cereale integrale, orez brun.
Nu am neglijat nici hidratarea. Beau zilnic multă apa și o cană, două cu ceai verde. Asta este îngrijirea din interior spre exterior.

În ceea ce privește oboseala, actrița susține că aceasta nu este o altă provocare a vieții de mămică full time, pe care o combat nu numai prin alimentație, ci și astfel:

Prin sport și orice alt tip de mișcare (mers alert, plimbări). Dacă am timp, merg la sală, iar dacă nu, îmi aștern covorașul de gimnastică, în timp ce Rita se uită uimită la mami, cum se contorsionează . Fac pilates, yoga sau exerciții care lucrează diferite grupe musculare. Sportul are avantajul că diminuează stresul, conferă relaxare psihică, aduce un somn bun, odihnitor și cel mai important, ne încarcă cu energie.
Masajul e o altă modalitate prin care mă relaxez și pun stresul pe fugă. E foarte important ca, atunci când dormi, să te și odihnești, nu să te perpelesti de pe-o parte pe alta, cu mintea frământată de gânduri. Mie îmi dă o stare incredibilă de bună-dispoziție și mă simt ușoară, ca un nou-născut!
Pentru detoxifiere, creșterea imunității, combaterea stresului, dar și pentru îngrijirea pielii merg regulat la saună. Nu e scump (poți găsi la săli decente la un preț sub 50 de lei), iar beneficiile pentru sănătate și revigorarea organismului sunt incredibile!

Voi la ce ritualuri apelați, pentru a fi sănătoase și a vă simți frumoase?

Sursa foto: Laura Cosoi 
 

Articole relationate
Comentarii facebook
Comentarii
    Trimite un comentariu
    Sunt tătic necenzurat
    Abonează-te la newsletter

    adevarul.ro

    click.ro
    ..

    Înscrie-te în comunitatea mămicilor generoase!