Sari la conținut

Mirela Boureanu Vaida, după nașterea naturală: "Picasem și eu în acest trend al cezarienelor"

Mirela Boureanu Vaida a devenit mămică pentru a treia oară, născând natural la începutul lunii aprilie. Ea a adus pe lume un băiețel perfect sănătos, pe care îl va boteza Tudor Ștefan. 
 
După naștere, vedeta a povestit și de ce a optat pentru calea naturală, în detrimentul metodei chirurgicale:

”La cât l-am amenințat că îl scot forțat dacă nu vine singur, Tudor Ștefan a sosit pe lume azi, 10 aprilie, ora 10! Un băiețel tare luminos, care s-a născut repede și ușor, după doar 1 ora și jumătăte de travaliu! Cântăreste 3500 g, are 51 cm și a primit nota 10 la naștere, ca și mami!”, a scris Mirela Vaida, pe reţelele de socializare. La fiecare sarcină, vedeta a optat pentru naşterea naturală.

”Inițial picasem și eu în acest ‘trend al cezarienelor’, pentru că toate lumea te sfătuiește să faci cezariană din varii motive. Însă eu vin dintr-o familie în care lucrurile sunt extrem de întoarse spre natură. Vin dintr-o familie robustă din punctul acesta de vedere ca și mentalitate, ca și concepție, dar și ca stare fizică.Suntem niște oameni sănătoși, crescuți românește, iar mama întotdeauna mi-a spus că o femeie e concepută să poată naște natural copiii, pentru că de asta îi naște femeia și nu îi naște altcineva… Așa am ales nașterea naturală. Sigur că am avut frici, am avut un fel de interdicție de a naște natural pentru că mai avusesem o intervenție laparoscopică pentru îndepărtarea unui fibrom. Lucrurile nu erau 100% sigure, dar am mers pe ideea că Dumnezeu nu mă poate lăsa în momentul în care eu îmi aduc pe lume copiii și că nu mi se poate întâmpla nimic rău.Aș sfătui toate femeile să nască natural, să aibă încredere în ele, dacă n-au probleme grave de sănătate și dacă n-au o interdicție de a naște natural. Cred că depinde foarte mult de pacientă. Dacă pacienta își dorește să nască natural, nimeni și nimic nu îi poate sta în cale! Mai ales că noi mergem de frică la cezariană. Durerile la o naștere naturală nu sunt deloc atât de mari”, a povestit Mirela Vaida.

Articole relationate
Comentarii facebook
Comentarii
    Trimite un comentariu
    Sunt tătic necenzurat
    Abonează-te la newsletter

    adevarul.ro

    click.ro
    ..

    Înscrie-te în comunitatea mămicilor generoase!