Sari la conținut

Prima aniversare a Ritei. Ce i-a urat mămica ei, Laura Cosoi

Vezi gGalerie foto

Petrecere mare în familia Cosoi-Curticăpean: Rita, fetița cuplului, a împlinit un anișor! Cu această ocazie, actrița i-a pregătit micuței o petrecere, povestind apoi pe blog despre evoluția Ritei într-un singur anișor, făcându-i și câteva urări din suflet.

O privim acum pe Rita și ni se pare că a evoluat atât de frumos într-un an! Este o fetiță iubită și dorită, un copil plin de viață, sănătos, cu personalitate. Eu o văd că pe-o lume întreagă și simt că ne-a completat viețile perfect. Dar știu că lucrul acesta e valabil pentru toți părinții.
Rita are 6 dintitori, face câțiva pași singurică, are jucării preferate, pe mine mă mângâie și mă pupă, cu Cosmin se harjoneste, când se trezește zâmbește. Face “Pa” chiar dacă cineva vine, apluda, bate palma, mănâncă cam de toate, dar adoră fructele, carnea și grișul sub orice formă, este sociabilă și își face ușor prieteni pe unde merge, nu doarme mai deloc ziua ca să nu piardă nimic. Rita a văzut deja multe țări și a testat mâncarea thailandeză. Picantă. Îi place! Bea ceai de ghimbir și mănâncă lămâia ca pe măr :)). Vorbește tot timpul, pe limba ei. Iubește mult animalele și primul lucru pe care-l face când se trezește este să ne arate fereastra care dă spre țarcul lui Atlas, cățelul din curte. Știe să îi arunce mingea lui Jazz și să o mângâie frumos pe Luna. Spune mama, tata, papa, apa. Își iubește bunicii ! În fiecare zi merge în parc și socializează cu copiii, dar cel mai mult îi place în leagăn. Are și în curte unul din lemn. A fost de câteva ori la mare și de multe ori la munte. Botezul Ritei a fost în Maramureș, iar experiența fost magică. De-abia aștept să îi povestesc, deși nu aș vrea să treacă timpul așa de repede! Îi place muzica și dansul. O adoră pe Maria Callas pe care o ascultă când face baie. Ascultă poveștile cu atenție și are un cântec de leagăn preferat. L-am inventat pe loc într-un moment de impas când avea doar câteva zile. A văzut un spectacol de circ când am fost de Paște la Tg Mureș și un spectacol de teatru “Pernuța Somnoroasă” la Treatrul Ion Creangă în urmă cu câteva săptămâni. A fost atentă și la final a aplaudat non stop 15 minute. Are simț artistic și își mișcă mâinile tare grațios. Dacă noaptea se trezește, oriunde ar fi, strigă încet și dulce: mama! În fiecare duminică, dacă suntem acasă, mergem la biserica Sf. Iosif la slujbă. Rita știe că este un loc solemn și ascultă atentă corul, urmărește oamenii sau doarme. La final mergem amândouă să fim împărtășite. Când se termină slujba o ținem de mânuțe și o lăsăm să descopere locul. I-o prezentăm pe Sf Rita lângă care ne așezăm cam de fiecare dată.

Ce i-a urat mama ei, într-o postare pe Instagram?

Rita este copilul lui Dumnezeu! A venit pe lume  pe 11 iunie, acum un  an. Și-a ales începutul de vară, luna cireșelor. Resimt emoția primelor clipe în am ținut-o în brațe, mirosul, lacrimile de bucurie, prima întâlnire a privirii noastre, prima declarație de dragoste!

Copilul nostru bun, îți mulțumim că ne-ai ales! Îți dorim o viață frumoasă, cu dragoste de oameni și fapte bune, cu înțelepciune, zâmbete și credință! Te iubim, Rita! La mulți ani!

Iată și câteva fotografii de la prima aniversare a Ritei:
 

Galerie foto

Articole relationate
Comentarii facebook
Comentarii
    Trimite un comentariu
    Sunt tătic necenzurat
    Abonează-te la newsletter

    adevarul.ro

    click.ro
    ..

    Înscrie-te în comunitatea mămicilor generoase!