Sari la conținut

Simona Halep te invita sa donezi timp pentru copiii nascuti prematur

Campania „Grija pentru Copii”, desfasurata de Dorna in parteneriat cu organizatia Salvati Copiii Romania, intra in cel de-al patrulea an de existenta. Cu sustinerea Simonei Halep, proiectul le adreseaza romanilor o noua provocare in 2016, aceea de a dona timp, pentru a oferi o sansa la viata copiilor nascuti prematur.

In Romania, conform datelor statistice oferite de Ministerul Sanatatii in 2011, prin Institutul pentru Ocrotirea Mamei si Copilului (IOMC) „Alfred Rusescu”, unul din zece copii se naste prematur, avand nevoie de atentie speciala chiar din prima ora de viata.

Nasterea inainte de termen ii lasa bebelusului mai putin timp pentru dezvoltarea si maturizarea intrauterina, printre consecinte numarandu-se greutatea scazuta la nastere si riscul crescut de aparitie a afectiunilor medicale, inclusiv respiratorii, digestive sau oftalmologice.

Lansata in 2013, campania contribuie la dotarea cu echipamente medicale de specialitate a maternitatilor din Bucuresti si din tara, dar si la o informare corecta si completa asupra problematicii nasterilor premature din Romania.

Copiii nascuti prematur pot petrece pana la 3 luni in incubatoare, pentru a ajunge la parametrii normali de viata, iar in aceasta perioada, fiecare secunda poate face diferenta dintre viata si moarte. Dorna si Simona Halep invita toti romanii sa se implice in aceasta cauza, donand timp pentru viata copiilor nascuti prematur.

Pe site-ul www.dorna.ro, cei care aleg sa doneze timp o pot face in doua feluri - urmarind clipul de sustinere al campaniei sau creandu-si propriul clip de sustinere. Dorna va aduna secundele donate prin vizionarea clipurilor de sustinere, iar de fiecare data cand se cumuleaza echivalentul a 3 luni, va dona cate un echipament de specialitate dedicat ingrijirii copiilor nascuti prematur.

„Ma bucur sa fac parte in continuare din acest proiect care imi este foarte aproape de suflet. Acesti copii au nevoie de timp mai mult decat oricare dintre noi si imi doresc sa-i ajut sa-l castige. Anul acesta ii indemn pe toti sustinatorii mei sa mearga si mai departe si sa devina, alaturi de mine, ambasadori ai acestei cauze. Hai sa donam copiilor nascuti prematur timp pentru viata!” – Simona Halep, numarul 3 WTA.

Campania „Grija pentru Copii” se va desfasura pana la finalul lunii aprilie, sub mesajul „Hai sa donam copiilor nascuti prematur timp pentru viata!”. Inceput in 2013, proiectul sustinut de Dorna si Salvati Copiii s-a materializat pana acum in dotarea a 40 de maternitati si sectii de neonatologie cu echipament de specialitate.

Articole relationate
Comentarii facebook
Comentarii
  Trimite un comentariu
  Sunt tătic necenzurat
  Abonează-te la newsletter

  adevarul.ro
  ..

  Înscrie-te în comunitatea mămicilor generoase!