Sari la conținut

Exercitiile Kegel - o binecuvantare pentru femei

Exercitiile Kegel sunt speciale pentru musculatura puboccigiana. Localizezi acesti muschi daca  intrerupi voluntar, cateva secunde, fluxul de urina. Cotractia acestor muschi te ajuta sa-ti tonifici musculatura vaginala si sa rezolvi problemele inevitabile legate de incontinenta urinara, dupa nastere. 

Sunt trei moduri in care poti face aceste exercitii:  

Tipul I: contractii lente. Contracti puternic muschii pubococcigieni ca si cum ai vrea sa opresti fluxul urinar. Pastreaza contractia 3-5 secunde si apoi relaxeaza-te. Repeta exercitiul.

Tipul II - contractii rapide. Contracti si relaxezi alternativ muschii pubococcigieni (vezi poza) cat poti de repede. Si cat poti de mult.  

Tipul III - impingeri. Ca atunci cand te opintesti sa impingi o mobila. Pentru tine ca si cum te-ai forta sa urinezi.  

Atunci cand faci exercitiile, pui in actiune si musculatura abdominala si intreaga musculatura din zona bazinului. Este indicat ca fiecare tip de exercitiu sa fie retetat de 50 de ori, de cel putin cinci ori pe zi. Dupa o saptamana mai adaugi inca zece repetari la fiecare dintre cele trei tipuri de contractii. Si continui asa, saptamanal, pana ajungi la serii compuse din o suta de repetari, scrie Kegel Exercises.

Aceste exercitii au fost puse la punct de doctorul Arnold Kegel in urma cu aproape 60 de ani pentru a ajuta la intarirea muschilor din jurul platformei pelviene. Initial, scopul acestor exercitii era unul ortodox: ajutarea femeilor care aveau probleme cu mictiunea. Ulterior, s-a dovedit ca ele sunt o veritabila binecuvantare pentru viata sexuala. 

Articole relationate
Comentarii facebook
Comentarii
  • Intr-adevar sunt foarte bune aceste exercitii. Pe mine m-au ajutat enorm si la nastere si dupa nastere. Eu fac aceste exrecitii cu ajutorul unui dispozitiv kegel. Imi este mult mai usor asa. Cine vrea sa vorbim pe aceasta tema va astept la adresa mirabelasorescu@yahoo.com

Trimite un comentariu
Sunt tătic necenzurat
Abonează-te la newsletter

adevarul.ro

click.ro
..

Înscrie-te în comunitatea mămicilor generoase!