Sari la conținut

10 sfaturi pentru desenele in creioane colorate

Copilul tau a crescut si este din ce in ce mai atras de desenele cu creioane colorate. Iata 10 sfaturi care te vor ajuta sa il inveti cateva reguli simple dar cu efecte nemaipomenite! Cu ajutorul lor (si al tau!) va putea face desene din ce in ce mai frumoase si mai inspirate!

1.      Pastreaza-i intotdeauna creionele ascutite! Un creion cu varf tocit nu numai ca poate strica un desen frumos, dar il poate si dezarma inainte sa inceapa sa coloreze.

2.      Invata-l sa isi faca mai intai o schita a desenului, folosind un creion de scris care poate fi usor sters (au de obicei guma la spate). Aceste creioane ii permit sa greseasca, sa stearga si sa o ia de la capat. Schitarea desenului il va ajuta sa isi gandeasca compozitia si sa fie din ce in ce mai atent cu realizarea formelor.

3.      Invata-l sa foloseasca mai mult de o singura culoare pe o anumita zona. Suprapunerea de straturi de culori diferite vor face opera de arta mult mai interesanta.

4.      Indeparteaza „frecateii” facuti de guma sau de folosirea apasata a creioanelor. Si asta indata ce apar, pentru a nu-i strica desenul pe mai departe. Poti folosi o pensula lata

5.      Invata-l sa foloseasca lumini si umbre in desenul lui. Mai intai explica-i ca trebuie sa aiba in desen o sursa de lumina (sa isi imagineze din ce parte cade lumina) si apoi sa faca umbrele in functie de aceea lumina. Pentru a obtine umbrele este de ajuns sa aplice mai multe straturi de creion si sa apese mai tare.

6.      Pune o foaie de hartie velina (sau o fotografie cu fata lucioasa in jos) pe zonele deja gata. Va reusi sa pastreze desenul in bune conditii pana la terminarea lui integrala.

7.      Invata-l sa aplice o presiune si o directie constanta atunci cand umple o zona de culoare.

8.      Desi este mai scumpa, este indicat sa ii cumperi hartie speciala de desen de la magazinele dedicate. Granulatia mai mare a hartiei ii va permite sa puna mai multe straturi de culoare fara sa rupa hartia.

9.      Dupa fiecare hasurare, ascutit-i din nou creionul pentru cele mai bune rezultate.

10.  Greselile in aplicarea culorilor se rezolva relativ bine daca aplici peste acestea o hasura in culoarea alba.

Iti uram tie si copilului tau desene cat mai reusite!

Articole relationate
Comentarii facebook
Comentarii
  Trimite un comentariu
  Sunt tătic necenzurat
  Abonează-te la newsletter

  adevarul.ro

  click.ro

  Înscrie-te în comunitatea mămicilor generoase!