Sari la conținut

12 adevăruri pe care ar trebui să le spunem fiicelor noastre, înainte de a deveni adulți

Copiii cresc scandalos de repede. Copilul tău care parcă ieri era un bebeluș adorabil a devenit o domnișoară fermecătoare care nu mai poartă ghiozdanul de școală. Acum are geantă pe umăr și pășește către maturitate.

Ție ce ți-ar fi plăcut să-ți fi spus părinții, înainte de a deveni adult?

Dacă aceste 12 adevăruri ți-ar fi fost de mare folos când erai adolescentă, poate că ar trebui să i le spui acum fetiței tale, pentru a o pregăti puțin pentru viața de adult.

Greșelile sunt experiențele pe care n-ai cum să le eviți în drumul tău către fericire. Nu renunța, gândește-te la greșelile pe care le-ai făcut, trage concluzii și continuă să te îndrepți către obiectivul pe care-l ai.

► Citește și: Eu nu vreau ca tu să fii copilul unei mame triste

Nu există oameni perfecți. Cei mai mulți dintre ei eșuează, adesea. Secretul succesului este simplu: ridică-te mai des decât cazi.

Respectă-te pe tine însuți. Opiniile altora nu ar trebui să te influențeze.

Prima ta dragoste nu trebuie să fie și ultima. Oamenii aleg adesea să meargă pe căi separate. Cu toate acestea, nu-ți pierde niciodată credința în dragoste.

Bunătatea face minuni. Un compliment poate transforma pe oricine într-un om bun.

Ajută oamenii când au nevoie de tine, dar nu le da tot ceea ce ai. 99% dintre persoane nu vor aprecia. Nu oferi ajutorul oricui.

Dacă vrei să cunoști mai bine un om, uită-te cum se poartă cu animalele. O persoană cu o inimă bună nu-i va face niciodată rău unui animal.

Nu renunța la tine pentru a face bine celorlați. Viața este o călătorie în care tu decizi dacă vrei să te remodelezi pentru a se încadra în standarde și pentru a mulțumi pe toată lumea.

Ai încredere în tine. Când simți că-ți pierzi încrederea în tine, oprește-te și ascultă-ți inima. Nimeni nu știe mai bine decât tine ce este potrivit pentru tine.

Fii întotdeauna independentă. Să ai întotdeauna un loc de rezervă în care să poți merge dacă soțul tău se dovedește a nu fi persoana cu care o să-ți petreci tot restul vieții.

► Citește și: 10 lucruri pe care aș dori să și le amintească despre mama

Obiectele te vor face fericită pentru o perioadă scurtă de timp. Experiențele sunt mult mai valoroase decât lucrurile. Nu contează cât costă telefonul tău când faci înconjurul lumii.

Mulți prieteni de la școală vor dispărea din viața ta, imediat după absolvire. Dacă ești norocoasă să rămâi prietenă cu vreunul dintre ei, prețuiește această prietenie.

Sursa

Articole relationate
Comentarii facebook
Comentarii
    Trimite un comentariu
    Sunt tătic necenzurat
    Abonează-te la newsletter

    adevarul.ro

    click.ro
    ..

    Înscrie-te în comunitatea mămicilor generoase!