Sari la conținut

18 aprilie, zi liberă pentru profesori şi elevi

Anunţul oficial a fost făcut de Ministerul Educaţiei, care a precizat că "a treia zi de paşte este zi liberă pentru personalul didactic din învăţământul preuniversitar, conform contractului colectiv de muncă". Prin urmare, elevii şi profesorii vor avea vacanţă de pe 15 aprilie până pe 2 mai, pentru că se adăugă şi liberul de 1 Mai.

Potrivit portalinvatamant.ro, ziua de marţi, 18 aprilie, a treia zi de Paşte, îi încurca pe elevi şi profesori. Asta pentru că nu este zi liberă, în mod normal, iar de miercuri, 19 aprilie, începe vacanţă. Ministerul Educaţiei trebuia să ia o decizie rapid, pentru că unele şcoli şi grădiniţe au decis deja recuperarea orelor din acea zi.

Între timp, Ministerul Educaţiei a precizat că ziua de 18 aprilie este liberă pentru elevi şi profesori.

„În conformitate cu prevederile contractului colectiv de muncă din învăţământul preuniversitar, în dată de 18 aprilie (a treia zi de Paşti), personalul didactic din învăţământul preuniversitar beneficiază de zi liberă. Prin urmare, dacă respectivă zi este liberă pentru profesori, este liberă şi pentru elevi. Informaţia a fost comunicată şcolilor încă de anul trecut, imediat după aprobarea structurii anului şcolar 2016-2017”, se spune în răspunsul Ministerului.

Prin urmare, elevii și profesorii vor avea 17 zile libere la finalul lunii aprilie. Mai precis între 15 aprilie și 2 mai.

Articole relationate
Comentarii facebook
Comentarii
    Trimite un comentariu
    Sunt tătic necenzurat
    Abonează-te la newsletter

    adevarul.ro

    click.ro
    ..

    Înscrie-te în comunitatea mămicilor generoase!