Sari la conținut

2 din 5 copii sunt abuzați verbal de către părinții lor, spune o cercetare recentă

O cercetare recentă, care a cuprins peste 1.000 de tineri cu vârsta între 11 și 17 ani, arată că 41% dintre adolescenți sunt victime ale abuzurilor verbale, în mod regulat, din partea părinților lor.

Sondajul a fost realizat de Words Matter, o organizație caritabilă axată în mod special pe reducerea abuzului verbal și pe creșterea gradului de conștientizare al acestuia.

„Le poate afecta stima de sine și încrederea în sine, potențialul lor viitor și capacitatea de a funcționa acasă, la școală, la locul de muncă și în situații sociale”, relatează Words Matter. În plus, abuzul este legat de un risc crescut de anxietate, depresie, tulburări de alimentație, autovătămare, abuz de substanțe și sinucidere.

Conform sondajului, peste jumătate dintre copii se confruntă cu abuz săptămânal, iar 1 din 10 copii raportează abuz zilnic.

Copiii au precizat cum îi face să se simtă abuzul verbal, raportând:

Tristețe: 66%
Încredere scăzută: 65%
Deprimat: 53%
Umilire: 52%
Îndoială de sine: 46%
Anxietate: 46%
Rușine: 45%
Jenă: 44%
Izolare: 32%

Numit și abuz emoțional, Oficiul pentru Sănătatea Femeii din SUA definește abuzul verbal ca „insulte și încercări de a te speria, de a te izola sau de a te controla”. Orice tip de relație poate include abuz verbal, nu doar părintele/copilul.

 

Articole relationate
Comentarii facebook
Comentarii
    Trimite un comentariu
    Sunt tătic necenzurat
    Abonează-te la newsletter

    adevarul.ro

    click.ro
    ..

    Înscrie-te în comunitatea mămicilor generoase!