Sari la conținut

20.000 de elevi vor beneficia de aparate ortodontice fixe gratuite

20.000 de elevi vor beneficia de aparate ortodontice fixe gratuite, în cadrul proiectului ”SMILE”, lansat in data de 2 august de Primăria Municipiului Bucureşti, prin Administrația Spitalelor și Serviciilor Medicale București.

Proiectul ,,SMILE” prevede aplicarea de aparate ortodontice fixe elevilor cu vârsta între 10 și 17 ani, din București, la indicația medicului specialist ortodont.

Inițiativa aparține Primarului General, Gabriela Firea și constă în acordarea unui sprijin financiar sub formă de vouchere, în valoare de maximum 990 lei/beneficiar, sumă care include aplicarea ambelor arcade (inferioară și superioară).

Bugetul proiectului este de 20.053.000 lei, multianual, pentru 20.000 de beneficiari, respectiv 10.000 beneficiari în anul 2019 și 10.000 de beneficiari în anul 2020. Acesta se se va derula până pe 31 decembrie 2020.

Acte necesare

Este nevoie de adeverință medicală de la medicul stomatolog din cabinetul școlar, care să ateste o dentiție fără carii și posibilitatea efectuării tratamentului ortodontic.

Primăria Capitalei, prin Administrația Spitalelor și Serviciilor Medicale București, desfășoară alte două proiecte privind aplicarea de aparate dentare, elevilor cu vârsta între 7 și 16 ani:
– Proiectul „Consultații stomatologice și aplicare de aparate ortodontice pentru elevii din Municipiul București” se derulează în perioada 17 septembrie 2018 – 31 decembrie 2021.
– Proiectul “Smile-Mobile” se va desfășura până pe 31 decembrie 2021 și prevede aplicarea de aparate ortodontice mobile.

”Am plecat de la ideea că cel mai important lucru pentru sănătatea copiilor este educația pentru sănătate. În acest moment, putem asigura asistența stomatologică completă și gratuită pentru toți copiii din București. Și, când spun asta, mă refer la campania pentru sănătate, la consultații și tratamente stomatologice gratuite pentru toți copiii, la proiectele pentru aplicarea de aparate dentare fixe și mobile.” – Dr. Turkes Ablachim, Director General Adjunct Medical ASSMB

”Înainte de anul 2017, când se vorbea despre proiecte, eram neîncrezător, chiar reticent. Am văzut însă că proiectele Primăriei Capitalei și Administrației Spitalelor și Serviciilor Medicale București prind contur, că s-au făcut investiții, și am sprijinit, prin Federația Națională a Asociațiilor de Părinți – Învățământ Preuniversitar, toate proiectele care se adresează copiilor noștri. Suntem privilegiați pentru că beneficiem de aceste proiecte derulate și finanțate de Primăria Municipiului București și, personal, voi face demersuri pe lângă autoritățile locale din țară pentru a adopta acest model de bune practici al Capitalei. De asemenea, voi continua demersurile făcute la Ministerul Sănătății, alături de ASSMB, pentru ca medicii de medicină școlară să poată da trimiteri la medical specialist, pentru ca noi, părinții, dar și copiii, să economisim timp.”  Eugen Ilea, Președinte al Federatia Nationala a Asociatiilor De Parinti – Ip -Bucuresti:
 

Articole relationate
Comentarii facebook
Comentarii
    Trimite un comentariu
    Sunt tătic necenzurat
    Abonează-te la newsletter

    adevarul.ro

    click.ro
    ..

    Înscrie-te în comunitatea mămicilor generoase!