Sari la conținut

3 modalități distractive de a-ți învăța copilul alfabetul

Învățarea alfabetului nu trebuie să se întâmple întotdeauna stând cu nasul în cărți. Există modalități distractive de a-ți învăța copilul alfabetul.

Iată 3 modalități simple și distractive de a-ți învăța prichindelul literele alfabetului:

Învață alfabetul cu ajutorul animalelor

O modalitate puternică de a-ți învăța copilul alfabetul și de a face acest proces mai simplu și eficient, fără să pui presiune pe cel mic să scrie literele este să încurajezi copilul să învețe literele cu ajutorul desenului. Adaugă și câteva exemple de animăluțe, pentru mai multă distracție. Toate speciile de animale, inclusiv fluturii sau pisicile pot deveni proiecte de artă alfabetică.

Cum funcționează?

Ia o foaie de hârtie și un creion și povestește-i copilului despre ceea ce desenezi. Poți desena un cerc și să-l întrebi: "Oare ce ar putea să reprezinte desenul meu?" Poți modela desenul în funcție de vârsta copilului. De exemplu, majoritatea copiilor de 2 până la 3 ani pot desena linii și cercuri, așa că, dacă puiul tău îți cere să desenezi o pisică, concentrează-te pe linii și cercuri, însă desenează-le destul de încet, astfel încât să aibă și el timp să deseneze, în același timp cu tine.

Copiii de 4-5 ani pot desena linii diagonale, astfel încât desenele să poată fi puțin mai detaliate.

Joaca de-a spionul

Ai auzit de furișarea legumelor în gustările copilului tău, nu? Ei bine, așa funcționează și învățarea alfabetului în activitățile de zi cu zi. Această activitate, joaca de-a spionul, este modul prin care activitatea poate fi modificată cu ușurință pentru a se potrivi diferitelor niveluri de înțelegere ale copilului.

Ai nevoie de o bucătărie, un frigider sau chiar un prânz ori o gustare pentru drum. Vei folosi mâncarea pentru a vă juca împreună acest joc.

Cum funcționează?

În funcție de alimentele pe care le consumi tu sau copilul tău, pune-i întrebări referitoare la mâncare. De exemplu: „Spionez ceva care începe cu litera C (carne)”, „Spionez ceva care se termină cu litera E (legume)”, „Spionez ceva care începe cu sunetul „Ch” (chec),  „Spionez ceva care rimează cu „albine” (măsline).

Caută în jur literele alfabetului

De cele mai multe ori, părinții cred că învațarea alfabetului trebuie să aibă loc la biroul copilului, unde se află o mulțime de cărți, însă literele și cuvintele fac parte din rutina noastră de zi cu zi. Îl poți învăța alfabetul pe prichindelul tău în orice loc, chiar și la supermarket sau la cafenea.

Dincolo de observarea literelor și cuvintelor pe lucruri precum semne, vitrine de magazin sau alimente, este important ca micuțul tău să învețe ceva. Iată câteva exemple: Semnul „Stop”: „Ce litere vedem aici? S-T-O-P: Acest semn ne spune să stăm pe loc.

Învățarea alfabetului la cafenea: „Caută obiecte care încep cu litera C – cafea, ceai, cană.”

Învățarea alfabetului la supermarket: "Hai să căutăm alimente care încep cu litera C – carne, castravete. Acum hai să căutăm alimente care încep cu litera L – lapte, limonadă, linte etc.”

Sursa

Articole relationate
Comentarii facebook
Comentarii
    Trimite un comentariu
    Sunt tătic necenzurat
    Abonează-te la newsletter

    adevarul.ro

    click.ro
    ..

    Înscrie-te în comunitatea mămicilor generoase!