Sari la conținut

5 alimente pe care nu ar trebui să i le oferi niciodată copilului tău la mic dejun

Micul dejun ar trebui să fie cea mai sănătoasă masă a zilei. Ar trebui să fie plin de nutrienți, pentru a menține copilul plin de energie întreaga zi. Din lipsa timpului, părinții optează adesea pentru un mic dejun rapid, care poate să nu fie tocmai varianta sănătoasă de mic dejun pentru un copil.

Iată 5 alimente pe care nu ar trebui să i le oferi niciodată copilului la mic dejun:

Cereale cu lapte

Cerealele cu lapte sunt o opțiune rapidă de mic dejun, dar nu sunt și o opțiune sănătoasă de mic dejun, deoarece conțin zahăr excesiv, coloranți și arome artificiale. S-ar putea ca cerealele cu lapte mâncate la mic dejun să-ți mențină copilul plin de energie pentru o perioadă, dar mai târziu se va simți lipsit de energie. Cu toate acestea, dacă micuțul tău preferă doar cereale la micul dejun, atunci cumpără-i cereale integrale, fără zahăr adăugat.

Clătite sau waffles

Clătitelor și waffles-urilor le lipsesc proteinele și fibrele esențiale necesare copilului. Acestea făcute în esență din făină albă rafinată, care este lipsită de nutrienți esențiali. Așadar, clătitele și waffles-urile ar putea umple rapid burtica copilului tău, dar nu le vor menține pline pentru mai mult timp. În schimb, optează pentru clătite din grâu integral, năut sau migdale.

Sucuri și băuturi răcoritoare


Evită să-i oferi copilului la mic dejun sucuri sau băuturi răcoritoare. Acestea conțin conservanți, zahăr și arome artificiale, ceea ce nu reprezintă o opțiune sănătoasă pentru un copil în creștere. Chiar și laptele cu arome sau smoothie-urile din supermarket ar trebui evitate dimineața. În schimb, oferă-i copilului fructe întregi sau suc de fructe proaspăt stors pentru a-l ajuta pe micuțul tău să înceapă ziua cu energie.

Produse din patiserie sau brioșe

Aceste produse de patiserie nu au cantitatea potrivită de proteine și fibre necesare pentru copilul tău. Sunt făcute în cea mai mare parte cu făină rafinată și sunt pline de zahăr, precum și de calorii, care în cele din urmă îl vor face pe copilul tău să fie înfometat înainte de ora prânzului.

Batoane

Deși majoritatea batoanelor disponibile pe piață sunt făcute din cereale sau ovăz, multe dintre ele sunt procesate și conțin un conținut mai mare de zahăr. Dacă micuțul tău preferă batoane la micul dejun, ia-le pe cele care sunt făcute din mai puțin zahăr, au ingrediente alimentare integrale și au minimum 10 grame de proteine pe porție.
 

Articole relationate
Comentarii facebook
Comentarii
    Trimite un comentariu
    Sunt tătic necenzurat
    Abonează-te la newsletter

    adevarul.ro

    click.ro
    ..

    Înscrie-te în comunitatea mămicilor generoase!