Sari la conținut

5 motive pentru care micuțul tău ar putea plânge

Copiii plâng des și este normal să facă acest lucru. Ei plâng din motive serioase sau doar tânjesc după atenție.

Ca părinte, ar trebui să recunoști motivele pentru care puiul tău plânge. Iată 5 motive pentru care copilul ar putea plânge:

Foame

Dacă micuțul tău este obosit și îi mai este și foame, cu siguranță nu îți va putea comunica acest lucru. Singurul semn de foame pe care părinții l-ar putea recunoaște este atunci când copilul începe să plângă fără vreun motiv anume.

Suprastimulare

Suprastimularea este un alt motiv pentru care copilul ar putea plânge. Când copiii experimentează ceva de care se bucură cu adevărat, cum ar fi jocurile distractive sau petrecerile aniversare, au tendința de a deveni suprastimulați. Forfota și gitația ar putea face copilul să izbucnească în lacrimi.

Stres

Și copiii experimentează stresul, nu doar adulții. Un copil poate fi stresat fie pentru că ar putea fi agresat la școală, fie pentru că un profesor ar putea fi prea dur cu el sau pentru că părinții lui se ceartă des acasă. Este important să știi când micuțul tău plânge din motiv că este stresat.

Atenție

Copilul trece de la o stare la alta într-un timp foarte scurt. Acum se joacă și pare foarte fericit, iar în următoarea secundă izbucnește în lacrimi. Copilul știe că plânsul este o modalitate excelentă de a atrage atenția.

Nevoi

Copiii nu cunosc semnificația nevoii și a dorinței. Confuzia dintre dorință și nevoie apare deseori la cei mici. În astfel de momente, apar lacrimile de dezamăgire, pentru că micuțul tău nu a obținut ceea ce și-a dorit cu adevărat.

Articole relationate
Comentarii facebook
Comentarii
    Trimite un comentariu
    Sunt tătic necenzurat
    Abonează-te la newsletter

    adevarul.ro

    click.ro
    ..

    Înscrie-te în comunitatea mămicilor generoase!