Sari la conținut

6 motive pentru care bebelușii născuți în noiembrie sunt speciali, conform științei

Dacă urmează să naști luna aceasta, consideră-te pe tine și pe micuțul tău foarte norocoși. Luna de naștere a bebelușului tău influențează întreaga lui viață și chiar aspecte ale personalităților lui.

Iată 6 motive pentru care bebelușii născuți în noiembrie sunt speciali:

1. Au tendința de a se naște destul de mari

Copiii născuți în această perioadă a anului tind să fie mai mari la naștere - și în întreaga copilărie - decât cei născuți vara. Cercetările din Harvard arată că micuții născuți în lunile cele mai răcoroase tind să aibă dimensiuni mai mari la naștere, să aibă o greutate mai mare și devină înalți când în jurul vârstei de 7 ani.

2. Probabil vor deveni sportivi buni

Un studiu privind abilitatea atletică a copiilor școlari a descoperit că cei născuți în noiembrie sunt printre cei mai înclinați să devină atletici. Copiii născuți în această lună au efectuat adesea cu 10 - 15% mai bine decât colegii lor la testele de îndemânare atletică.

3. Au mai multe șanse să se culce mai devreme

Cercetările au arătat că prichindeii născuți primăvara și vara merg în general la culcare mai târziu decât cei născuți toamna și iarna. Știința sugerează că bebeluși născuți în luna noiembrie nu rămân treji prea mult timp ca bebelușii născuți primăvară (ceea ce este o veste bună pentru viitorii părinții care se simt deja obosiți).

4. Au mai multe șanse să fie hiper-concentrați

Studiile efectuate în Columbia și în Suedia au constatat că micuții născuți în noiembrie pot fi hiperfocusați în cariera lor ca și adulți, potrivit cercetătorilor de la Universitatea Pepperdine.

5. Este mai probabil să fie stângaci (dacă este băiețel)

Conform cercetărilor din cadrul Universității din Viena, băieții născuți din noiembrie până în ianuarie au mai multe șanse decât alți bebeluși să fie stângaci. Un studiu realizat pe 13.000 de adulți a dezvăluit, 7,5% dintre femei și 8,8% dintre bărbați erau stângaci.

6. Au un risc mai mic pentru unele boli

Un studiu din Marea Britanie a descoperit că nașterea copilului în noiembrie poate reduce șansele de a dezvolta boli imune, inclusiv scleroza multiplă. Acest lucru poate fi influențat de vitamina D în sarcină, deoarece copiii născuți în noiembrie au beneficiat de lumina soarelui de vară cât timp erau în burtică.

Și...BONUS! Au șanse crescute să trăiască mai mult

Conform cercetărilor efectuate de Universitatea din Chicago, copiii născuți în această perioadă a anului au mai multe șanse să își vadă a 100-a zi de naștere decât cei născuți în alte luni. Rezultatele studiului arată că factorii de mediu din viața timpurie pot avea efecte de lungă durată, scrie autorul studiului.

După cum a menționat la un moment dat neurologul de la Universitatea Oxford, Russell Foster: „Cât timp trăiești, cât de înalt ești, cât de bine te descurci la școală, indicele de masă corporală ca adult, preferințele tale de zi cu zi și cât de probabil să dezvolți o serie de boli sunt toate corelate într-o oarecare măsură cu perioada  în care bebelușul este adus pe lume.”

Sursa
 

Articole relationate
Comentarii facebook
Comentarii
    Trimite un comentariu
    Sunt tătic necenzurat
    Abonează-te la newsletter

    adevarul.ro

    click.ro
    ..

    Înscrie-te în comunitatea mămicilor generoase!