Sari la conținut

7 întrebări esențiale pe care i le poți adresa copilului înainte de culcare, care te ajută la crearea unei legături puternice cu cel mic

Fiecare părinte vrea să se conecteze cu copilul lui și să se creeze o legătură puternică. Dar trebuie să recunoaștem că mămicilor nu le este atât de ușor să construiască o relație deschisă cu prichindeii lor. Acesta este motivul pentru care multe dintre mame profită de timpul dinainte de culcare, pentru a discuta mai în detaliu cu puiul ei.

Iată ce tipuri de întrebări i-ai putea adresa copilului, înainte de somn, pentru a crea o conexiune mai puternică între voi:

Care a fost momentul tău preferat de astăzi?

Adresarea acestei întrebări le permite copiilor să retrăiască sentimentele pe care le-au avut atunci când se gândesc la partea preferată a zilei.

Care este cea mai bună persoană pe care o cunoști și de ce?

Încurajarea copilului să se gândească la bunătatea anumitor persoane chiar înainte de culcare va crea, în cele din urmă, un obicei pentru ca el să caute bunătatea în oameni. Acest luru îi va permite copilului să fie conștient de potențialul său de a fi bun în viață. Încurajarea copilului să se gândească la bunătate va scoate, de asemenea, în evidență părțile lui bune.

Care a fost momentul cel mai greu de astăzi?

Este benefic pentru tine și copil să identificați împreună momentele zilei care l-au făcut pe cel mic să se simtă inconfortabil. În acest fel, îi permiți micuțului să-și exprime sentimentele, chiar și pentru lucrurile despre care nu vrea să vorbească. Este în regulă să vorbești despre lucruri negative, întrucât fac parte din viață. Discutând despre ele cu cel mic, veți putea găsi împreună modalități mai bune de a gestiona situații similare, în viitor.

Ce te-a făcut astăzi să te simți în siguranță și ce nu?

Învățarea tuturor lucrurilor care îl fac pe copilul tău să se simtă în siguranță te va ajuta pe tine, ca părinte, să știi cum să-l îndrumi în a-și construi și a-si dezvolta stima de sine și încrederea. De asemenea, învățarea despre lucrurile care nu l-au făcut pe copilul tău să se simtă în siguranță îl vor încuraja pe cel mic să vină la tine și să discutați despre lucruri similare, în viitor.

Ai întrebări referitoare la ziua de astăzi?

La o vârstă fragedă, copiii au, în mod natural, multe întrebări. Încurajându-i să împărtășească orice nesiguranță și orice întrebare cu privire la o anumită parte a zilei, vei putea să construiești o relație mai încrezătoare cu ei.

Ce anume te-a făcut nervos astăzi?

Este posibil ca cel mic să se confrunte cu o situație care i-a creat mânie și frustrare. Trebuie să identifici despre ce este vorba și să discuți deschis cu el.

Care este cel mai frumos lucru pe care l-ai făcut astăzi pentru cineva?

Chiar dacă nu a făcut nimic pentru cineva în ziua respectivă, punându-i în fiecare seară această întrebare, îl vei stimula să facă lucruri frumoase pentru oamenii din jurul lui.

Sursa

Articole relationate
Comentarii facebook
Comentarii
    Trimite un comentariu
    Sunt tătic necenzurat
    Abonează-te la newsletter

    adevarul.ro

    click.ro
    ..

    Înscrie-te în comunitatea mămicilor generoase!