Sari la conținut

7 moduri prin care poți alina simptomele alergiilor la copii

Ochi apoși, mâncărime la nivelul pielii, strănut și nas înfundat. Acestea sunt simptomele alergiilor la copii. Ca părinte, știi cât de inconfortabile sunt aceste simptome, dar, din fericire, există o mulțime de metode simple care îmbunătățesc stilul de viață al copiilor cu alergii.

Patru din zece copii suferă de alergii și acest lucru poate avea un impact real asupra vieții de zi cu zi.

Un sondaj a celor de la Netmums a constatat că unul din cinci părinți a trebuit să anuleze timpul petrecut afară la joacă a copiilor lor, din cauza alergiilor. 80% dintre părinți au spus că alergiile micuților lor au un impact negativ asupra somnului lor.

În timp ce unele alergii dispar, pe măsură ce copilul crește, altele pot dura toată viața. Cu toate acestea, alergiile nu trebuie să-l împiedice pe copilul tău să se joace în aer liber sau să exploreze lumea din jurul lui.

Iată 7 moduri de a-i oferi copilului tău alinare pentru alegia lui și de a-i oferi libertatea de a se distra în continuare:

Când sunteți în interior, închide ferestrele

Dacă micuțul tău este alergic la polen, vei ști exact momentul în care începe sezonul alergiilor la polen. Semnele și simptomele febrei fânului includ strănutul și ochii roșii, mâncărimi, toate acestea făcându-l pe cel mic să se simtă foarte inconfortabil.

Mai mult de jumătate dintre părinții (58%) care au participat la sondaj au spus că prichindeii lor au alergie la polen. Și aproape unul din trei părinți (31%) a spus că trebuie să închidă toate ferestrele și ușile din casă, în timpul primăverii și verii, pentru a evita declanșatorii de alergii. Cu toate acestea, există modalități de a-i oferi copilului tău libertatea de a se juca în interior și în exterior, pe tot parcursul anului. Un pas foarte ușor pe care îl poți face este închiderea ferestrelor dimineața și seara, când nivelul polenului este cel mai ridicat.

► Citeşte şi: De ce tot mai mulți copii au alergii?

Administrează-i copilului medicamente pentru alergii, când este cazul

39% dintre părinți consideră că este greu să găsească un medicament pentru alergii, pe care copilul lor să-l tolereze. 27% dintre ei au spus că aroma medicamentului este importantă. Siropul pentru alergii, Clarityn, oferă ameliorarea simptomelor de la peste 150 de alergeni din aer și din interior.

Pentru copiii cu vârsta de peste 2 ani, o doză din siropul mixt, fără zahăr, cu aromă de fructe de pădure, este suficientă pentru o ameliorare de până la 24 de ore.

Îndeamnă copilul să se spele pe mâini mai des decât de obicei

Deja te-ai obișnuit cu această practică, având în vedere pandemia de COVID-19. Pentru o protecție suplimentară împotriva simptomelor alergiilor, roagă copilul să se spele pe mâini cât mai des. Această practică va elimina orice urmă de polen de pe pielea lui.

Creeză un plan de acțiune pentru alergii

Probabil copilul tău nu va ști când are o reacție la alergenii din aer, cum ar fi polenul sau praful. Acest lucru înseamnă că poate fi dificil să observi ce anume declanșează simptomele de curgere a nasului, ochi apoși sau tuse.

Potrivit sondajului celor de la Netmums, peste jumătate dintre părinți au probleme cu identificarea factorilor declanșatori ai alergiilor copilului lor.

Crearea unui plan de acțiune împotriva alergiilor te poate ajuta să înțelegi alergia copilului și să o gestionezi cât mai bine.

► Citeşte şi: Alergiile la bebeluși. La ce să te aștepți când micuțul tău are alergii

Renunțarea la covoare și mochete

Acarienii de praf sunt una dintre cele mai mari cauze ale alergiilor. Împreună cu curățarea regulată a pernelor, a mobilierului moale și a jucăriilor, există o altă schimbare pe care o poți face: renunțarea la covoare.

Allergy UK sugerează să iei în considerare pardoseala din lemn în locul covoarelor sau mochetelor, dacă cineva din familia ta are alergii la acarieni.

Investește în tehnici avansate de uz casnic

Termometrele de cameră, dezumidificatoarele și purificatoarele de aer pot ajuta copilul în ameliorarea simptomelor la diferite alergii. Acarienii de praf de întâlnesc în camerele cu temperaturi ridicate și în mediul umed, așa că ține cont de termometru și asigură-te că temperatura rămâne sub 20 de grade Celsius.

Un dezumidificator poate ajuta la îndepărtarea umezelii din aer și poate reduce atât acarienii, cât și apariția mucegaiului.

Ține la distanță animalele de companie

Alergiile la animale de companie sunt foarte frecvente. Sondajul a constatat că părul animalelor de companie este un factor declanșator pentru mai mult de 1 din 5 (22%) dintre copiii care au alergii.

Dacă deții un animal de companie, o modalitate de a-ți ajuta copilul alergic este să nu-i oferi acces animăluțului în camera copilului.  De asemenea, este indicat să speli animalul de companie cel puțin o dată pe săptămână.
 

Articole relationate
Comentarii facebook
Comentarii
    Trimite un comentariu
    Sunt tătic necenzurat
    Abonează-te la newsletter

    adevarul.ro

    click.ro
    ..

    Înscrie-te în comunitatea mămicilor generoase!