Sari la conținut

8 lecții importante de parenting pe care le învățăm de la olandezi

Fiecare cultură își are propriile puncte forțe și modalități de a trăi, iar parentingul nu face excepție. Internetul este plin de povești, sfaturi și chiar unele critici cu privire la parentingul din diferite culturi.

Cartea „Cei mai fericiți copii din lume” este o carte absolut fascinantă scrisă de două mame – una americană și cealaltă britanică, ambele fiind acum în Olanda cu soții și copiii lor.

Cartea te face să arunci o privire mai profundă asupra propriilor idei și comportamente în ceea ce privește parentingul.

Iată 8 lecții importante pe care le poți învăța din carte:

1. Lăsă copilul să se plimbe cu bicicleta prin ploaie

Da, olandezii își lasă copiii să se plimbe cu bicicletele în ploaie pentru a încuraja independența și rezistența în copiii lor.
Ciclismul în ploaie este o lecție simplă, dar puternică, despre cum să te pregătești pentru adversitate, să găsești magia în natură chiar și atunci când vremea nu este perfectă și soarele nu strălucește pe cer.

2. Simte-te bine în pielea ta

Mamele olandeze nu își măsoară valoarea prin ceea ce realizează la muncă la fel de mult ca mamele din alte țări.
Tind să cred sunt destul de pricepută să am grijă de mine și de copiii mei și încerc să învăț să mă accept cu defectele și imperfecțiunile mele.

3. Stabilește reguli împreună cu copilul tău

Olandezii stabilesc reguli împreună cu copiii lor și îi împuternicesc pe cei mici cu diverse activități. Asta înseamnă că și prichindeii au propriile păreri în ceea ce privește regulile casei.

4. Focusează-te pe lucrurile simple

Au fost câteva exemple despre modul în care olandezii au adus simplitatea în viețile lor. Spre exemplu, campingul și plimbările în aer liber au fost partea cheie a stilului mediu de viață al familiei. Petrecerile aniversare sunt simple și pun accent pe jocuri și activități între cei mici.
De asemenea, lucrurile second-hand sunt normale în Olanda.

5. Copiii nu sunt o extensie a părinților

Olandezii cred că prichindeii lor sunt oameni independenți, nicidecum o extensie a părinților. Copiii nu poartă responsabilitatea îndeplinirii viselor mamei și tatălui.

6. Modelează comportamentul pe care vrei să-l imite copiii tăi

Mamele olandeze înțeleg că, dacă vor să crească copii creativi și fericiți, trebuie să practice astfel de lucruri, din care cei mici să aibă ce învăța și să copieze din comportamentul părinților.

7. Mesele în familie sunt sfânte

Olandezii apreciază cu adevărat mesele în familie. Ei nu își calculează caloriile sau carbohidrații. Masa în familie la ei este destinată legăturii și bucuriei în familie.
Este interesant faptul că olandezii iau cina cu prietenii destul de des, însă masa de prânz este destinată exclusiv familiei.

8. Începe discuțiile despre educație sexuală din timp

Începând conversațiile de acest gen destul de timpuriu și răspunzând la întrebările copiilor care sunt extrem de curioși, vei crea o atmosferă pozitivă și deschisă.

Sursa

Articole relationate
Comentarii facebook
Comentarii
    Trimite un comentariu
    Sunt tătic necenzurat
    Abonează-te la newsletter

    adevarul.ro

    click.ro
    ..

    Înscrie-te în comunitatea mămicilor generoase!