Sari la conținut

8 secrete pentru un sistem imunitar puternic la copii, în sezonul rece.

Maria și Alexandru au început grădiniță pe 3 septembrie. Ca în orice grădiniță au fost și cazuri de viroze, muci chiar și herpangină. Ai mei NU au luat nimic! Respir ușurată când văd că sunt bine și îmi confirmă că lucrurile pe care le fac pentru ei sunt corecte și trebuie să continui să le fac.

Pe 18 septembrie am fost la ‘Maratonul de Sănătate – Secom’ unde le-am ascultat pe Dr. Valeria Herdea și Oana Moraru. Maratonul de Sănătate ® este un proiect educativ care facilitează dialogul deschis între specialiști din domeniul medical și educațional și oameni interesați de un stil de viață sănătos. Preț de 3 ore, cele două specialiste le-au explicat părinților prezenți ce este imunitatea, care sunt mecanismele de funcționare ale acesteia și ce soluțîi avem că să putem face față cu brio începutului de an (grădiniță și școală).

► Citeşte şi Ce îi dau copilului să mănânce pentru un sistem imunitar puternic? Uite aici lista exactă

Mi-a plăcut să o ascult pe doamna doctor, mai ales că ‘mi-a spus să fac fix ceea ce făceam eu cu ai mei’.

Despre răceală, gripă și imunitate:

1. Un copil mic intrat în colectivitate răcește de 6-8 ori pe an și face 6-7 episoade de infecții urinare până la vârsta de 7 ani.

2. Deși la început e greu să faci o diferențiere între răceală și gripă, medicul pediatru îi poate pune clar un diagnostic după un consult complet. O răceală trece în 4-10 zile fără tratament special. Copilul poate să nu aibă nimic, să fie vioi și în stare foarte bună și brusc, de la o oră la altă să înceapă să obosească, să strănute, să îi curgă nasul și uneori să facă febră. Copilul poate avea durere în gât dar și o ușoară tuse câteva zile.

(...)

Citeşte mai mult pe zanascutecel.ro


 

Articole relationate
Comentarii facebook
Comentarii
    Trimite un comentariu
    Sunt tătic necenzurat
    Abonează-te la newsletter

    adevarul.ro

    click.ro
    ..

    Înscrie-te în comunitatea mămicilor generoase!