Sari la conținut

Activităţi care pun creierul în mişcare vara

În timpul anului copilul are tot felul de activităţi structurate, unele mai plăcute, altele mai puţin interesante. Ai fi vrut poate să fie altfel: şcoala să fie mai legată de viaţă, să îl facă pe copil să înţeleagă la ce îl ajută cu adevărat să ştie un lucru sau altul.

Ei bine, în vacanţă ai timp de astfel de proiecte. Copilul are disponibilitate pentru că are mult timp liber la dispoziţie. Şi tu eşti obligată să găseşti idei ca să faci lecţiile cât mai plăcute, doar este vacanţă, nu? Uite ce aţi putea face pentru a mai învăţa ceva despre lume:

Să plantaţi o grădină

Este un proiect de o vară întreagă. Nu ai o grădină? Atunci şi ghivecele sunt foarte bune. Şi cel mai bine este să plantezi legume. În acest fel, la final, proiectul poate să fie şi mâncat. Ideal! Trece-l pe copil prin toate stadiile, de la pregătirea pământului şi cumpărarea seminţelor până la final, când preparaţi ceea ce aţi crescut.

Să gătiţi ceva

Cel mai mult copiii sunt atraşi de făcutul aluatului, pentru că le aduce mult aminte de plastilina. Aşa că apucaţi-vă împreună să faceţi biscuiţi sau gogoşi. Încurajează-i pe copii să urmărească singuri reţeta, să ia singuri deciziile în privinţa aluatului.

Să jucaţi jocuri de societate

Cu copiii de şcoala generală nu ai cum să dai greş cu jocurile de societate. În plus, foarte multe dintre ele se bazează pe memorie şi simţ de observaţie, aşa că nu sunt deloc o pierdere de timp. Pornind de la clasicul scrabble până la domino, jocurile de societate sunt un mod perfect de a repeta şi de a petrece timp plăcut împreună.

Să ţină un jurnal

Dacă ai un copil care ştie să scrie încurajează-l să ţină un jurnal zilnic. Asta nu numai că îl va ajuta să se descurce mai uşor cu scrisul, dar îl va ajuta să îşi cizeleze şi modul de exprimare. Dacă nu ştie să scrie poţi să-i sugerezi să ţină un jurnal zilnic foto şi scrii tu la fiecare fotografie câteva cuvinte, după dictarea copilului.

Să construiască ceva

Alegeţi orice – de la o plută făcută din pet-uri pentru plusul său favorit până la o casă pentru rândunele. Totul este să căutaţi modele, să căutaţi materiale, să aplicaţi indicaţiile pe care le-aţi găsit şi să testaţi şi să tot testaţi până când sunteţi mulţumiţi de rezultat.

Voi de ce proiect aveţi de gând să vă apucaţi în această vară?

Articole relationate
Comentarii facebook
Comentarii
  Trimite un comentariu
  Sunt tătic necenzurat
  Abonează-te la newsletter

  adevarul.ro

  click.ro

  Înscrie-te în comunitatea mămicilor generoase!