Sari la conținut

Ce poți face cu copilul tău, în această perioadă. Activități pentru fiecare oră

Pe măsură ce COVID-19 continuă să se răspândească, iar oficialii din domeniul sănătății subliniază importanța distanțării sociale și a autoizolării pentru aplatizarea curbei virusului, mulți părinți se întreabă cum vor umple zilele care erau doar despre îngrijirea copiilor lor, școală și activități.

De aceea, mulți părinți mulțumesc mamei și fotografului Jessica McHale, care a făcut un program util pentru propria familie și l-a împărtășit cu restul persoanelor de pe internet. McHale arată cele mai bune practici pe care ar trebui să le urmăm cu toții în timpul pandemiei.

"Programul a fost preluat de grupuri de comportament, medici, profesori și a fost distribuit de peste 2000 de persoane. Mă simt de parcă tocmai am primit trofeul oficial de mamă", a scris McHale pe pagina sa de Facebook.

Deoarece știm cu toții că prichindeii noștri nu pot trece de la trezitul de dimineață direct la studiu, McHale a programat orele de plimbare în familie înainte de munca școlară și a inclus activități creative. De asemenea, diferențiază timpul academic petrecut în fața dispozitivelor și timpul de studiu fără ecran.

Potrivit Centrelor pentru Controlul Bolilor, "o modalitate de a menține controlul și de a ajuta copiii să învețe este să creeze structură. Structura este creată de rutină și reguli consistente. Regulile îi învață pe copii ce comportamente cum ar trebui sau cum nu ar trebui.  Rutina îi învață pe copii la ce ar trebui să se aștepte pe tot parcursul zilei.

Înainte de ora 09:00 -  Trezirea - Luăm micul-dejun, aranjăm patul și ne schimbăm în haine de casă

09:00 - 10:00 - Puțină mișcare sau plimbarea de dimineață (pentru cei care stau la curte) - Plimbăm cățelul, facem exerciții fizice și puțină yoga

10:00 - 11:00 - Timp pentru studiu - FĂRĂ electronice. Citim, colorăm.

11:00 - 12:00 - Timp pentru creativitate - Lego, pictură, bricolaj, gătit

12:00 - Masa de prânz în familie

12:30 - Treburi casnice - Strângem masa, spălăm farfuriile, dăm cu aspiratorul

13:00 - 14:30 - Timp pentru odihnă. Citim povești, dormim puțin.

14:30 - 16:00 - Timp pentru învățare - Folosim dispozitivele media, jocuri educaționale și chiar filme educative

16:00 - 17:00 - Mișcare - câteva exrciții simple sau chiar dans

17:00 - 18:00 - Cina în familie

18:00 - 20:00 - Timp pentru desene animate

20:00 - Ne pregătim de somn și ne facem rutina înainte de culcare. Facem duș, ne spălăm pe dinți și ne schimbăm în pijamale

21:00 - Ne băgăm în pat. Câteva povești citite înainte de somn și... multe vise!

Sursa

Articole relationate
Comentarii facebook
Comentarii
    Trimite un comentariu
    Sunt tătic necenzurat
    Abonează-te la newsletter

    adevarul.ro

    click.ro
    ..

    Înscrie-te în comunitatea mămicilor generoase!