Sari la conținut

Alergatul si saritul, de la ce varsta sunt posibile

Copiilor le place sa alerge si sa sara, insa nu stapanesc aceste abilitati atat de repede precum v-ati astepta.

Saritul este mult mai dificil decat va inchipuiti. Sa faci ambele picioare sa paraseasca solul in acelasi timp este greu si mai ales frustrant pentru un copil care vrea sa faca acest lucru, dar nu poate. Il puteti lasa sa exerseze tinandu-l de maini si lasandu-l sa se balanseze in pat sau pe o trambulina pentru copii.



Pentru mai multa siguranta puteti pune niste perne pe jos si puteti sa il lasati sa incerce singur, bineinteles sub supravegherea dumneavoastra.

 

In ceea ce priveste momentul in care poate sa sara, va putem oferi cateva praguri, in functie de varsta copilului:

- cand se apropie de aniversarea de 2 ani de zile copilasul este deja mult mai stapan pe miscarile sale si poate chiar sa alerge. Acesta este momentul in care incepe sa sara, mai ales daca distantele nu sunt mari, gen o treapta.

- la 3 ani de zile pot sa sara de pe un picior pe altul si sa sara cu ambele picioare in acelasi timp.

- la 4 ani poate sari de mai multe ori intr-un picior, asa ca puteti exersa sotronul, in ceea ce priveste driblatul cu o minge de fotbal, aceasta se va putea mai tarziu.

 

Cand poate copilul sa alerge?

In primul rand pentru a alerga, copilul trebuie sa fie stapan pe picioarele sale si pe modul in care le poate controla. Exista cativa indicatori care arata ca este posibil sa ajunga la acest prag - atunci cand poate sa danseze, atunci cand incepe sa fie interesat de urcatul si de coboratul scarilor.

Nu toti copiii se grabesc la fel de mult sa alerge, desi noi putem avea impresia ca toti vor sa faca asta cat mai repede posibil. Unii sunt pur si simplu mai calmi, mai relaxati. Daca copilul dumneavoastra este genul linistit, puteti incuraja alergatul si saritul combinandu-le cu lucruri care ii plac lui. Duceti-l in parc impreuna cu o persoana si puneti-l sa alerge de la unul la altul, sau sa alerge dupa voi sa va prinda. Un joc il poate face pe un copil sa faca lucruri pe care altfel nu le-ar incerca.

 

Articole relationate
Comentarii facebook
Comentarii
    Trimite un comentariu
    Sunt tătic necenzurat
    Abonează-te la newsletter

    adevarul.ro

    click.ro
    ..

    Înscrie-te în comunitatea mămicilor generoase!